Η Σαντά σε θύρα της «Αγια-Σοφιάς – OPAP Arena»

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

 Το όνομα της Επτάκωμης Σαντάς του Πόντου θα έχει, με πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη, μια από τις θύρες του νέου σταδίου της ΑΕΚ, της «Αγια-Σοφιάς – OPAP Arena» τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά στα μέλη του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης «Η ΕΠΤΑΚΩΜΟΣ ΣΑΝΤΑ», η οποία εκφράστηκε σε ευχαριστήρια επιστολή τους στον Δημήτρη Μελισσανίδη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η ονοματοδοσία αυτή καταδεικνύει τα Ποντιακά ιδεώδη με τα οποία σας εγαλούχησε ο αείμνηστος πατέρας σας Ζώρας, τον οποίο συνέδεαν με το Σύλλογό μας, ισχυροί δεσμοί».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Μελισσανίδη,

Με πολύ μεγάλη χαρά, πληροφορηθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι στο νέο στάδιο – κόσμημα της Α. Ε. Κ το “Αγιά Σοφιά” μία εκ των θυρών φέρει το όνομα της Αλησμόνητης Πατρίδας μας, της ηρωϊκής Επτάκωμης Σαντάς του Πόντου.

Ως Σύλλογος Σανταίων Θεσσαλονίκης σας εκφράζουμε τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μας για την πράξη σας αυτή, η οποία χαροποίησε ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου μας, καθώς και όλους τους συμπατριώτες μας.

Η ονοματοδοσία αυτή καταδεικνύει τα Ποντιακά ιδεώδη με τα οποία σας εγαλούχησε ο αείμνηστος πατέρας σας Ζώρας, τον οποίο συνέδεαν με το Σύλλογό μας, ισχυροί δεσμοί.

Μάλιστα, με μορφή δωρεάς – στη μνήμη της μητέρας σας Βέρας – ευεργετηθήκαμε με ικανό χρηματικό ποσό για τον ξενώνα μας ” Τη Σαντάς τ’οσπίτ’ ” στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα στο νέο στάδιο, όλοι οι αγώνες να λήγουν πάντοτε……. ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ……..»


πηγή:pontosnews.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah