Η πρόταση του Λίμαν Φον Σάντερς για γενοκτονία.

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Otto Viktor Karl Liman,
 
17 Φλεβάρη 1855 - 22 Αυγούστου 1929
Ο Γερμανός "αρχηγός" του τουρκικού στρατού Λίμαν Φον Σάντερς υποστήριζε σε σχετικό έγγραφό του προς τους Τούρκους πασάδες:
«Σας διαβεβαιώνω ότι οι παγωνιές και το κρύο του χειμώνα, οι βροχές και η μεγάλη υγρασία, ο ήλιος και η τρομερή ζέστη του καλοκαιριού, οι ασθένειες του εξανθηματικού τύφου και της χολέρας, οι κακουχίες και η ασιτία, θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα που λογαριάζετε εσείς με το δικό σας σχέδιο, δηλαδή να τους ξεκαθαρίσετε με τις σφαγές.
»Με το σύστημα που σας προτείνω, ο θάνατός τους είναι βέβαιος. Επιπλέον, οι γυναίκες τους δεν θα γεννούν και έτσι θα λυθεί το δημογραφικό σας πρόβλημα, ενώ η μισητή και άτιμη ράτσα των Ελλήνων θα ξεκληριστεί και θα χαθεί για πάντα μέσα σε μια γενιά και εσείς θα αποκτήσετε μια συμπαγή τουρκική ομοιογένεια».

Το εγκληματικό σχέδιο εφαρμόστηκε από τους Τούρκους σε όλες του τις λεπτομέρειες και στις πορείες λευκού θανάτου προς το εσωτερικό της Ανατολίας έστειλαν κυρίως γυναίκες, παιδιά, αλλά και ηλικιωμένους, σε αντίθεση με τα τάγματα εργασίας, που τα αποτελούσαν αποκλειστικά άνδρες.
Όσες γυναίκες δεν στάλθηκαν στις πορείες θανάτου, δεν είχαν όμως και τους γονείς τους να τις προστατεύσουν, γιατί τους εξαφάνισαν οι Τούρκοι, αποτελούσαν το θλιβερό θέαμα στις μεγάλες ποντιακές πόλεις, όπου γυρνούσαν στους δρόμους χωρίς καμιά προστασία, παρά μόνον κάποιων ελάχιστων φιλάνθρωπων, Ελλήνων ή Αμερικανών.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah