Το Οδοιπορικό ενός Γρίφου

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή από ποιήματα και διηγήματα που προβληματίζουν και ταξιδεύουν τη σκέψη με λόγο και εικόνα στις εποχές που ακόμη ανάβλυζαν ελπίδες και αισθήματα…

Από το οπισθόφυλλο
Το οδοιπορικό ενός γρίφου ξεκινά μ’ ένα καλωσόρισμα, διακατέχεται από ένα προαίσθημα και καταλήγει σ’ ένα γράμμα καθώς διατρέχει τις συμπληγάδες της ύπαρξης και των διλημμάτων που αυτή γεννά. Ποιήματα και διηγήματα που προβληματίζουν και ταξιδεύουν τη σκέψη με λόγο και εικόνα στις εποχές που ακόμα ανάβλυζαν ελπίδες και αισθήματα…

Η συγγραφέας
Η Μαρία Παπαδάκη γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα από Λάκωνες γονείς. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το ίδιο τμήμα έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδικεύσεως στον τομέα της Αισθητικής (θέμα της εργασίας της, Ο Ρόλος του Μύθου στο Πλατωνικό Συμπόσιο), ενώ επί του παρόντος εκπονεί τη διδακτορική της έρευνα σχετικά με τη Διάσταση του Τραγικού στο έργο του Ευριπίδη. Έχει συμμετάσχει με επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή Συνέδρια Φιλοσοφίας. Εργάζεται από τα φοιτητικά της χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, έχει ενεργό συμμετοχή σε πολιτιστικούς φορείς (Λύκειον των Ελληνίδων Παράρτημα Αχαρνών, Θεατρική Ομάδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, Λέσχη Ανάγνωσης της Νέας Φιλαδέλφειας «Έπεα Πτερόεντα» κ.α.). Από το 2008 παραδίδει σε εθελοντική βάση μαθήματα Ελληνικών ως ξένης γλώσσας σε μετανάστριες, ενώ διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικού Παραμυθιού Για Παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Αχαρνών.
Μέρος των ποιημάτων της έχει εκδοθεί στις ποιητικές συλλογές ΜΥΘΙΚΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ (Μαυρίδης, 1997) και ΑΛΗΘΟΜΥΘΕΥΜΑΤΑ (Δωδώνη, 2006), ενώ ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στους συλλογικούς τόμους ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2000 (Μαυρίδης, 2000) και ΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑ (Ωρίωνας, 2011). Η ποίησή της έχει διακριθεί και βραβευθεί σε διαγωνισμούς λογοτεχνικών σωματείων. Το 2012 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ (Ρηξικέλευθον D.I.Y. βιβλίο, 2012).


Η παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο "Το Οδοιπορικό ενός Γρίφου" θα γίνει την Τετάρτη 30 Μάη στις 20:00 στην Αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah