Βίαιη καταστολή διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Δέκα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη σημερινή βίαιη επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας εναντίων εκατοντάδων διαδηλωτών που βρίσκονται επί αρκετές ημέρες συγκεντρωμένοι σε πάρκο κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ένα νέο οικιστικό σχέδιο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και ένα νεκρός φοιτητής, ενώ μια Αιγύπτια τουρίστρια αναφέρεται ότι είναι σοβαρά τραυματισμένη και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά από εγκεφαλική αιμορραγία, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
 Για «υπερβολική χρήση βίας» έκανε λόγο η Διεθνής Αμνηστία
 Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και νερού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μια σκαλωσιά και να τραυματιστούν δέκα άνθρωποι.
 Οι διαδηλωτές, κάτοικοι της περιοχής, ήθελαν συγκεκριμένα να καταγγείλουν το οικιστικό σχέδιο που προβλέπει για το συγκεκριμένο σημείο κατεδαφίσεις κτισμάτων, ξερίζωμα μερικών εκ των 600 δένδρων που αποτελούν τον πνεύμονα αυτής της πλευράς της πόλης και ανέγερση εμπορικού κέντρου.
 Οι κάτοικοι μάλιστα από τη Δευτέρα περιφρουρούν τον χώρο, έχοντας την υποστήριξη βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά τη σημερινή βίαιη επέμβαση, οι διαδηλωτές άρχισαν και πάλι να συγκεντρώνονται γύρω από το πάρκο.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah