Συστατικα:
Συστατικα για τη ζυμη:
1. 2 ποτηρια νερο
2.Αλατι
3.Αλευρι οσο σηκωσει
Συστατικα για την γεμιση:
Α. 3-4 πατατες βρασμενες,1 κρεμμυδι,αλατι,πιπερι,μαϊντανο ή
Β. 200 γρ. τυρι ,1 αυγο.
Εκτελεση:
Ετοιμαζουμε τη γεμιση.Αν κανουμε γεμιση με πατατα,βραζουμε τις πατατες και αφου τις ξεφλουδισουμε,τις λιωνουμε.Τσιγαριζουμε το κρεμμυδι σε λαδι και ριχνουμε τις λιωμενες πατατες.Προσθετουμε αλατι,πιπερι,μαϊντανο και ανακατευουμε.
Αν κανουμε γεμιση με τυρι,λιωνουμε το τυρι και το ανακατευουμε με το αυγο.Ετοιμαζουμε τη ζυμη.Ανοιγουμε μικρα φυλλα με διαμετρο περιπου 15 εκατοστα.Προσθετουμε τη γεμιση,τα ξανακλεινουμε και τηγανιζουμε σε ζεστο λαδι και μετρια φωτια μεχρι να κοκκινισουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου