Κεσκέκ

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

(Το φαγητό αυτό είναι παραδοιακό και το μεγείρευαν οι νοικοκυρές την περίοδο των γιορτών καισυγκεκριμένα τα Θεοφάνεια. Η καταγωγή του είναι απο την Τουρκία.)

Συστατικάμισό κιλό σιτάρι
λίγο αλάτι
1 μέτριο κοτόπουλο
λίγο βούτυρο
ΕκτέλεσηΒάζουμε το σιτάρι να μουσκέψει απο την προηγούμενη του μαγειρέματος. Το κοτόπουλο το βάζουμεσε μία κατσαρόλα να βράσει, σε μια άλλη ρίχνουμε το σιτάρι με νερό να βράσει και αυτό.
Οτανμισοψηθούν και τα δύο τα βάζουμε μαζί με μία μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να ψηθούντελείως και να γίνουν μαλακά.

Τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και καθαρίζουμε όλα τα κόκκαλα της κότας καλά και χτυπάμε το φαγητό με το μίξερ ή το ραβδί του κόφτη, ώστε να γίνει μια ωραία κρέμα. Στο τέλος καίμε το φρέσκοβούτυρο και το ρίχνουμε στο φαγητό.

Παλιά οι νοικοκυρές δεν είχαν μίξερ και χτυπούσαν με το ξύλο απο το γουδί.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah