Συστατικά
Συστατικά για τα φύλλα: 1 κιλό νερό, αλάτι, αλεύρι όσο σηκώσει - Συστατικά για την πίτα: 5 φύλλα, 200
γρ. τυρί, 2 αυγά.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα. Τα φύλλα τα μισοψήνουμε σο σάτζι. Μπορούμε να ετοιμάσουμε πολλά φύλλα και να κρατήσουμε για μελλοντική χρήση. Για την πίτα:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το τυρί με τα αυγά. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Βρέχουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε στο τηγάνι γυρίζοντάς τα μέχρι να κοκκινίσουν (κάθε φορά που τα γυρνάμε προσθέτουμε βούτυρο). Προσθέτουμε τη γέμιση και άλλα 2-3 φύλλα.
Μόλις κοκκινίσει είναι έτοιμη η πίτα
Συστατικά για τα φύλλα: 1 κιλό νερό, αλάτι, αλεύρι όσο σηκώσει - Συστατικά για την πίτα: 5 φύλλα, 200
γρ. τυρί, 2 αυγά.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα. Τα φύλλα τα μισοψήνουμε σο σάτζι. Μπορούμε να ετοιμάσουμε πολλά φύλλα και να κρατήσουμε για μελλοντική χρήση. Για την πίτα:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το τυρί με τα αυγά. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Βρέχουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε στο τηγάνι γυρίζοντάς τα μέχρι να κοκκινίσουν (κάθε φορά που τα γυρνάμε προσθέτουμε βούτυρο). Προσθέτουμε τη γέμιση και άλλα 2-3 φύλλα.
Μόλις κοκκινίσει είναι έτοιμη η πίτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου