Ισορροπίες

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020


Από το οπισθόφυλλο
Εκεί που ο θεός απουσιάζει, η σιωπή θα σε πλημμυρίσει. Το κενό θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την συνέχεια. Θα πιάσεις τον βυθό σου. Τότε θα συνειδητοποιήσεις τις αντοχές σου. Θα πάρεις κουράγιο, μιας και δεν πρόκειται να πας πιο κάτω. Είναι το σημείο μηδέν, όπου θα αρχίσει να ανατέλλει η ελπίδα.
Και μετά έρχεται η ανάσταση, μιας κι αυτή δεν θα σε προδώσει ποτέ. Έρχεται με την ώρα της. Όταν παύσει η τρικυμία. Όταν γαληνεύσει η ψυχή σου, ώστε να μπορείς να την δεχθείς. Να γίνεις έτοιμος να φτάσεις στην ευχαριστία.
Σε αυτά τα προσωπικά βιώματα της δικής σου πάλης δεν υπάρχουν οδηγίες. Όποια συνταγή κι αν δοθεί θα αποτύχει. Ας εμπιστευτούμε τον εαυτό μας κι ας δώσουμε στον αγώνα μας την μοναδική μας χροιά. Αυτή που μυρίζει τον δικό μας παράδεισο.


Ο συγγραφέας
Ο Δρ. Δημήτρης Τριαντακωνσταντής είναι γεωπόνος και ερευνητής στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Περιβάλλοντος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΓΠΑ) και στα GIS & Remote Sensing (University of Greenwich, UK). Το 2006 ανακηρύχθηκε διδάκτορας ΓΠΑ στο αντικείμενο των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και της Χωρικής Στατιστικής. Του έχει απονεμηθεί Υποτροφία για τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία από το Κληροδότημα Κασιμάτη και Υποτροφία Αριστείας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Newcastle University (UK), στο ESF – State University of New York (USA) εργαζόμενος σε ερευνητικό πρόγραμμα της NASA, στο Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Έχει επίσης εργαστεί στο Υπουργείο Γεωργίας και στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) ως πραγματογνώμονας – εκτιμητής. Συμμετέχει σε ελληνικά και πανευρωπαϊκά δίκτυα ερευνητών, καταθέτοντας ερευνητικές προτάσεις τόσο σε ελληνικούς φορείς όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διδάσκει επίσης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Εφαρμογές της Γεωπληροφορικής στους Φυσικούς Πόρους» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέροντας επικουρικό διδακτικό έργο. Είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών εργασιών. Πιο συγκεκριμένα, έχει εκπονήσει 4 διατριβές, έχει συγγράψει 4 κεφάλαια βιβλίων, έχει δημοσιεύσει 33 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε 15 ελληνικά και διεθνή συνέδρια με παρουσίαση. Έχει εκδώσει ένα συλλογικό τόμο με τίτλο: «Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα» (2012), μια ποιητική συλλογή με τίτλο: «Το Άπειρο που Κυβερνά» (2012) και το λογοτεχνικό δοκίμιο με τίτλο: «Καλά Νιάτα, Καλά Γεράματα» (2018). Επίσης, είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου: «Το Coaching στη ζωή μας» (2019). Είναι έγγαμος και έχει μια υπέροχη κόρη, την Ευαγγελία!

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου αυτοβελτίωσης, με τίτλο «Ισορροπίες» θα πραγματοποιηθεί στο Palmie Bistro Ανδρέα Παπανδρέου 35 Μαρούσι την Παρασκευή 21 Φλεβάρη στις 18.30. 

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι: Γρηγόρης Κωσταράς (ομ. Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), τ. Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν»), Χαράλαμπος Καραπάνος (Δικηγόρος, Μέλος Δικηγορικών Συλλόγων Αγρινίου και Σλέσβιχ-Χόλσταϊν Γερμανίας, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ) και
Νίκος Ναούμης (Πολιτικός επιστήμονας, συγγραφέας).

Συντονίζει η Γιώτα Χουλιάρα (Δημοσιογράφος, συγγραφέας). 

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah