Παρενέργειες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019


Από το οπισθόφυλλο
Μετρώντας τη μια απογοήτευση μετά την άλλη στην επαγγελματική της ζωή, η Άλις αποφασίζει να πάρει μέρος, ως πειραματόζωο, στην έρευνα ενός, μάλλον, αμφιλεγόμενου φαρμάκου, με αμοιβή 2.000 λίρες, που θα τη βγάλουν -προς το παρόν- από το οικονομικό της αδιέξοδο.
Όταν, όμως, ένας νεαρός γιατρός, ο Ντέιβιντ, της αποκαλύψει πως η εταιρία που διεξάγει τα πειράματα είναι, στην ουσία, «φάντασμα», και, παράλληλα, αρχίσουν οι παρενέργειες, η φιλόδοξη δημοσιογράφος θα βάλει σκοπό να ξεσκεπάσει το κύκλωμα που θέλει να μετατρέψει απλούς ανθρώπους σε πιόνια για τα σκιώδη σχέδιά του. Προσπαθώντας να μάθει ποιοι κρύβονται πίσω από τα επικίνδυνα πειράματα, θα βρεθεί μπροστά σε αποκαλύψεις που θα τη σοκάρουν και θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο.
 Η Άλις θα κληθεί να δώσει τον δικό της αγώνα επιβίωσης, με αναπάντεχους συμμάχους, ενώ ο έρωτας θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη, στη μάχη ενάντια μιας επικίνδυνης συνωμοσίας.

Οι συγγραφείς
Μαίρη Παπαγεωργίου μεγάλωσε στην Αμαλιάδα Ηλείας. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα έγινε σε ηλικία 12 ετών, με ένα παιδικό παραμύθι και διάφορα ποιήματα.
Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, κάνοντας όνειρα για ακαδημαϊκή καριέρα. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό, όπου κάνει το διδακτορικό της. Η γνωριμία με την Αγγελική Αλβανού μετρά ήδη μια δεκαετία και η έμπνευση για την τριλογία «Παρενέργειες» αποτέλεσε επισφράγισμα μιας καρμικής φιλίας. Το βιβλίο ταξίδεψε ανά τον κόσμο, κάνοντας στάση σε αεροδρόμια, πλοία, παραλίες, βιβλιοθήκες και μικρές καφετέριες, έδωσε πνοή σε παλιά και νέα όνειρα, αποκάλυψε φοβίες, καταπολέμησε ανασφάλειες και ενδυνάμωσε φιλίες.

Η Αγγελική Αλβανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κι ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Στρατηγικό Μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.
Τα τελευταία χρόνια ζει στο Εδιμβούργο, όπου εργάζεται στον τομέα της διαφήμισης, ενώ παράλληλα σπουδάζει Φυσικές Επιστήμες.
Οι «Παρενέργειες» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Εκτός από τη συγγραφή, στα ενδιαφέροντά της είναι το θέατρο, ο χορός, τα ταξίδια κι οι ξένες γλώσσες.


Η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος φαντασίας με τίτλο "Παρενέργειες", θ γίνει τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη στο Λαζαράκειο Δημοτικό ΘέατροΦιλικής ΕταιρείαςΑμαλιάδα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Φάκος (Δημοσιογράφος/Συγγραφέας), ο Γιώργος Μαραγκός (Πρόεδρος Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας) και ο Γιάννης Χριστόπουλος (Καθηγητής Φιλόλογος, Διευθυντής Εσπερινού Γυμνασίου).

Συμμετέχουν: Θεατρική Ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ
Σκηνοθεσία/Παρουσίαση: Χάρης Κότσιφας
Ηθοποιοί: Αργυρώ Αντωνοπούλου, Κυριακή Θωμοπoύλου
Μουσική/Τραγούδι: Ελένη Σκορδίλη, Γεράσιμος Λούντζης, Χορωδία Δήμου Ήλιδας
Εικαστικά: ζωγράφος Kristo Defrim Hasa και το τμήμα μικρών ζωγράφων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, το Εργαστήρι "Πινελιές Πινελιές" και η Υπεύθυνη εργαστηρίου Κοσμοπούλου Καλλιόπη.

Με την υποστήριξη του Πεζοπορικού Ομίλου Αμαλιάδας.
Βίντεο: Μελτιανή Μπελεκούκια
Φωτογραφικό Υλικό: Βίκτωρας Λαμπρινός.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah