Non-Fiction

Σάββατο 20 Απριλίου 2019


Οι Εκδόσεις Πηγή και οι Εκδόσεις iWrite, θέλουν να γεμίζουν τη βιβλιοθήκη σας με ποιοτικά, ιδιαίτερα βιβλία που ξεχωρίζουν! Τρία non- fiction βιβλία είναι εδώ για να σας το αποδείξουν!


- «Τίς 
γαπ τν ρετήν; Οδείς.»
Ο συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς σας παρουσιάζει σε συνεργασία με τις Εκδόσεις iWrite, ένα αριστουργηματικό δοκίμιο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με τίτλο "Παπαδιαμάντη Πολιτική Παρακαταθήκη"! Εξαιρετικά λεπτομερές, με ποικίλες αναφορές στον χαρακτήρα, το έργο και την πολιτιστική κληρονομιά που άφησε πίσω του ο μέγιστος της πεζογραφίας μας.

- Ο κοσμογυρισμένος ξενοδόχος και συγγραφέας Τάκης Αλατσάς σε συνεργασία συνεργασία με τις Εκδόσεις Πηγή, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε μία εκπληκτικά περίεργη συνάντηση, στο μυθιστόρημα αυτογνωσίας "Τσάι με τον Κομφούκιο". Το παρόν και το παρελθόν, η Κινέζικη σοφία και τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, σε μία συζήτηση που θα σας βάλει σε σκέψεις!

- Και εκεί που νομίζεις ότι αυτό που σε ολοκληρώνει, αυτό που θεωρείται "το άλλο σου μισό" είναι ένας σύντροφος, ένας σύζυγος, έρχεται η συγγραφέας Μαρία Βρετοπούλου και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, δείχνει την άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις iWrite, κυκλοφορεί το ολοκαίνουργιο βιβλίο αυτοβελτίωσης με τίτλο "Όλα όσα σκέφτονται οι γυναίκες"!
 


Παπαδιαμάντη Πολιτική Παρακαταθήκη

του Γιώργου Σανιδά

«Τίς γαπ τν ρετήν; Οδείς.»
Στα πολλά και σπουδαία που μας κληροδότησε ο μέγιστος της πεζογραφίας μας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, συγκαταλέγεται και η ολόφωτη πολιτική του σκέψη η τόσο επίκαιρη, σαν ο ίδιος να βρίσκεται ανάμεσά μας.
Αυτή την κληρονομιά, ως ενιαία κι αδιαίρετη παρακαταθήκη, αποτυπώνει με πολύ σεβασμό ο συντοπίτης του συγγραφέας, Γιώργος Σανιδάς, στο παρόν βιβλίο.
Κληρονομιά ανεκτίμητη όπως οι γνώσεις, η οξυδέρκεια, η ειλικρίνεια και η εντιμότητα του κυρ-Αλέξανδρου, που τον οδήγησαν όχι μόνο σε πλήρη διάγνωση των παθογενειών του πολιτικού συστήματος, μα και στην αναζήτηση της θεραπείας τους, υπερβαίνοντας το χρέος της τέχνης, κι αυτό καταδεικνύει το ζωηρότατο ενδιαφέρον του για τα κοινά.
Ο αδέκαστος ‘’φτωχός άγιος των γραμμάτων’’ μας, με τη ζωή και το έργο του, στάθηκε σθεναρά απέναντι σε κάθε μορφή πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής εξουσίας. Γι’ αυτό ίσως τον αγαπά τόσο ο λαός, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου υπήρξε, αν και εκείνος ουδέποτε του χαρίστηκε, όπως δεν χαρίστηκε ούτε στον εαυτό του.

 «ως πότε θ εμεθα χαρακτήριστοι Γραικύλοι;»


Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Παπαδιαμάντη Πολιτική Παρακαταθήκη
Συγγραφείς: Γιώργος Σανιδάς
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 10.00€
Σελίδες: 152
ISBN: 978-960-627-063-5


Τσάι με τον Κομφούκιο
από τον Τάκη Αλατσά
«Όσο περισσότερο διαλογίζεσαι με τις θετικές σκέψεις σου, τόσο καλύτερος θα είναι ο κόσμος σου και ο κόσμος γενικότερα».
Κομφούκιος
Τι θα γινόταν αν ένας σύγχρονος δυτικός συναντούσε τον Κομφούκιο, εκείνο τον μεγάλο Κινέζο φιλόσοφο του 5ου αιώνα π.Χ.;
Αυτό συμβαίνει με τον πρωταγωνιστή αυτού του βιβλίου. Μια πολύ παράξενη συνάντηση της οποίας αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικός διάλογος, όπου ο σπουδαίος διδάσκαλος θα ξετυλίξει την ουσία της φιλοσοφίας του για όλα τα μεγάλα ζητήματα της ζωής, για τις αξίες, την εμπιστοσύνη, την υπευθυνότητα, την πίστη, αλλά και για το τι σημαίνει αληθινή επιτυχία.
«Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή διαλόγων που διανύουν αιώνες και πολιτισμούς. Το νέο αυτό βιβλίο του συγγραφέα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο σήμερα, με την ενδιαφέρουσα νέα οπτική γωνία από την οποία παρουσιάζει τον Κομφούκιο και με το γνωστό του μείγμα από χιούμορ, ειρωνεία, σοβαρότητα και πολιτιστική βαθύτητα».
Bob Lai, συγγραφέας


Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Τσάι με τον Κομφούκιο
Συγγραφείς: Τάκης Αλατσάς
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 11.00€
Σελίδες: 13
ISBN: 978-960-626-102-2



Όλα όσα σκέφτονται οι γυναίκες
από τη Μαρία Γ. Βρετοπούλου
Μέσα από την προσωπική της εμπειρία, μια σύγχρονη γυναίκα, μητέρα και δικηγόρος η Μαρία Βρετοπούλου, αναλύει με μεγάλη δόση αλήθειας και ακόμη μεγαλύτερη δόση χιούμορ, τις σχέσεις των γυναικών με τους άντρες, το χρήμα, την ομορφιά, τον γάμο –και το διαζύγιο, μιας και αυτά πάνε… πακέτο, τις περισσότερες φορές–, την Ελληνίδα… μάνα και φυσικά την πεθερά, αλλά και τις φίλες της.

Γιατί «αν με ρωτάς, το άλλο μας μισό δεν βρίσκεται ούτε στους συντρόφους ούτε στους συζύγους. Το άλλο μας μισό είναι η καλύτερή μας φίλη[…]. Έτσι είναι, αγαπητή μου, που τις χαρές, όταν τις μοιράζεσαι γίνονται άλλες τόσες. Τις λύπες, όμως, έτσι και δεν έχεις να τις μοιραστείς γίνονται φορτίο ασήκωτο. Και σε ρωτάω τώρα, είδες καμία που έχει πραγματικές φιλίες να καταπίνει τα Zanax πέντε-πέντε; Καμία».

Οπότε, βάλε καφέ, φίλη, και κάτσε να τα πούμε, να γελάσουμε, να τα βρούμε, να συλλογιστούμε, να διαφωνήσουμε και να τα ξαναβρούμε…

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Όλα όσα σκέφτονται οι γυναίκες
Συγγραφείς: Μαρία Γ. Βρετοπούλου
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 10.00€
Σελίδες: 108
ISBN: 978-960-627-049-9

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah