Ποια τα αίτια της κακοδαιμονίας μας.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Από τις πρώτες ώρες (1827) ιδρύθηκε υπόδουλη η Ελλάδα και με βαριές υποθήκες ενηλικιώθηκε  και βρισκόταν πάντοτε κάτω από την επιρροή ξένων συμφερόντων, πότε σε ομοφωνία πότε σε ανταγωνισμό μεταξύ των (οπότε και αυτή υφίσταται τις συνέπειες των).
Από το 1936 προβάλλεται επικυρίαρχος η Αγγλία, η οποία βγαίνει του νικηφόρου πολέμου 39-45, διαλυμένη και πτωχή, με την "Αυτοκρατορία"  απειλούμενη από τις ΗΠΑ σε  απόδειξη ότι υπήρχε από τότε "Ανώτατη Παγκόσμια Εξουσία", άτυπη και αφανής, η οποία έπαιρνε αποφάσεις  και για τις Μεγάλες Δυνάμεις και ενεργούσε - από τότε - υπέρ των ΗΠΑ.
Η Ουάσιγκτον αναλαμβάνει πράγματι από το 1947 και την συντήρηση και εκμετάλλευση της Ελλάδας μέχρι το 1974, οπότε διαπιστώνομε ότι δεν υπάρχει μία Αμερικανική πολεμική αλλά πολλές σε κάθε θέμα. Έτσι ο Καραμανλής των Αγγλοαμερικανών, μας βάζει στην ΕΟΚ των Ευρωπαίων, από την οποία μας αποσπούν οι αντιευρωπαϊστές Αμερικανοί, το 1993, με Σαμαρά -ΠΑΣΟΚ.
Βεβαίως το κύριο ερώτημα είναι γιατί ο ανθελληνισμός δηλαδή η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα εθνικά μας δίκαια, από τον εκάστοτε επικυρίαρχο.
1ο  Γιατί δεν είναι οριστικός. Δεν είναι πάντοτε ο ίδιος, αλλά διάφοροι, ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις.
2ο  Γιατί το ενδιαφέρον του επικυρίαρχου για την ικανοποίηση εθνικών και δικαίων συνεπάγεται κόστος. Ενοχλήσεις άλλων εθνών με τα οποία ο επικυρίαρχος έχει φιλίες και συμφέροντα.
3ο Γιατί ούτως ή άλλως εμάς μας έχει υπόδουλους και
 4ο Γιατί εμείς οι ίδιοι γινόμαστε πράκτορες, όργανά του και κλέφτες με κυβερνήσεις αδίστακτων ανίκανων ζημιογόνων και τυχοδιωκτών.
 Οι εξαιρέσεις δεν ανατρέπουν τον κανόνα.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah