Βοήθεια των Σοβιετικών στον Μουσταφά Κεμάλ.

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η απεριόριστη πολιτική, στρατιωτική, υλική και ηθική βοήθεια των σοβιέτ προς το καθεστώς του Κεμάλ Μουσταφά από το 1919 ως και τον ξεριζωμό του ελληνισμού από τις προγονικές του εστίες, θα ήταν απίστευτα σε πολλούς, αν δεν έβλεπε το φως της δημοσιότητας το βιβλίο Турецкий караван ( τουρκικό καραβάνι), του σοβιετικού    συγγραφέα Ιακώβου Ιλιτσώφ το 1987 στο Λένιν­γκραντ.
Είναι απίστευτο όχι μόνο το γεγονός της υπογραφής φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ ΕΣΣΔ και Τουρκίας, αλλά και το ότι θεώρησαν το κίνημα του Μουσταφά Κε­μάλ ως επέκταση της οκτωβριανής επανάστασης, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήριζαν τα α­ντάρτικα σώματα του Πόντου ως συμμορίες!


Από το οπισθόφυλλο
Επανέκδοση του μυθιστορήματος (1987) από έναν συγγραφέα του Λένινγκραντ(Яков Ильичев) . Το ιστορικό μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία ενός από τα πιο σημαντικά επεισόδια στην ιστορία της σοβιετικής εξωτερικής πολιτικής από τα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια - Frunze ταξίδια σε διπλωματική αποστολή στην Τουρκία και τις κρατικές ενισχύσεις στο "εθνικοαπελευθερωτικό" κίνημα του τουρκικού λαού, υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ. 


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah