Η εξαπάτηση της Δημοκρατίας

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018


Δυο παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με την πραγματικότητα, που δεν διαφέρει καθόλου απ' αυτή που ζούμε σήμερα. Η εξουσία, οι εξουσιαζόμενοι, οι μαχητές και οι παρατηρητές έρχονται σε σύγκρουση, αναγκάζονται να συνεργαστούν για το καλό της κοινωνίας, με τους δυο πρωταγωνιστές να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων.

Από το οπισθόφυλλο
Με το που κυκλοφόρησε το παιχνίδι, οι άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους και βάλθηκαν να κυνηγούν τους συμπολίτες τους. Έφτασαν, μάλιστα, και μέχρι τη Βουλή, προσπαθώντας να αιχμαλωτίσουν τους πολιτικούς. 
Κάθε φορά που έπιαναν κι έναν στην εικονική τους πραγματικότητα, χαμογελούσαν χαιρέκακα. Το ίδιο χαιρέκακα χαμογελούσαν και οι πολιτικοί που παρατηρούσαν αυτήν την κατάσταση μέσα απ’ τα πολυτελή γραφεία τους. Είχαν αιχμαλωτίσει έναν ολόκληρο λαό χωρίς να κάνουν τίποτα. Είχαν αιχμαλωτίσει έναν ολόκληρο λαό. Τελεία. Η αιχμαλώτιση δεν επιδέχεται συνέχεια…
Δύο νέα παιδιά περιπλανιούνται μέσα σε έναν κόσμο που μυρίζει μπαρούτι. Δοκιμάζουν και δοκιμάζονται. Φοβίζουν και φοβούνται. Εξουσιάζουν και εξουσιάζονται. Ένας νέος κόσμος ανατέλλει, που μοιάζει όμως ίδιος με τον παλιό. Στο χέρι μας είναι να τον αλλάξουμε. Στο χέρι μας είναι να πάρουμε την εξουσία.
Η «Εξαπάτηση της Δημοκρατίας» αποτελεί μία πολιτικοκοινωνική αλληγορία, που ζωντανεύει πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα.


Ο  συγγραφέας
Ο Παναγιώτης Κολέλης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1990 στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Οικονομικά και Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση.
 Η «Εξαπάτηση της Δημοκρατίας» αποτελεί το πρώτο του βιβλίο.Η παρουσίαση του πολιτικοκοινωνικού μυθιστορήματος με τίτλο "Η εξαπάτηση της Δημοκρατίας", θα γίνει στον χώρο του βιβλιοπωλείο ( Πολυχώρο Αίτιον (Αγίας Λαύρας 70, Πετρούπολη), τη Δευτέρα 30 Απριλίου, στις 19:00.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah