Η Αμερικανική παγκοσμιοποίηση

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Οι αυτοκρατορίες που ήρθαν και πέρασαν από τη γη, εκτός από την οικονομική και στρατιωτική επικράτηση και εκμετάλλευση των υπόδουλων λαών, επιδίωξαν να επιβάλλουν παντού τον δικό τους πολιτισμό, τη δική τους φιλοσοφία για τη ζωή. Δηλαδή, είδαν τους ανθρώπους ως αντικείμενα οικονομικής εκμετάλλευσης και μετάδοσης των ηθών και εθίμων τους, της γλώσσας τους, της θρησκείας τους, της πολιτικής ιδεολογίας τους.
Η αμερικανική αυτοκρατορία, που στέκεται ακόμη αρκετά σταθερά στα πόδια της, αν και βρίσκεται ήδη σε παρακμή - εξαιτίας της ανάδυσης των νέων δυνάμεων, της Κίνας και της Ιαπωνίας, και μερικών άλλων λόγων - συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. 

Δυστυχώς για τους λαούς, οι προσπάθειες πλήρους επικράτησης - αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση - από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συνοδεύονται, τις περισσότερες φορές, με επεμβάσεις με τα όπλα. Αυτή η ένοπλη επίθεση εναντίον όλων των λαών της υφηλίου δεν τρομάζει μόνον αυτούς που δέχονται τις επιθέσεις, αλλά και αρκετούς Αμερικανούς και άλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι, πολύ πιο πονηρά, για να επικρατήσουν οικονομικά, προσπαθούν να υποδουλώσουν τους ανθρώπους με τον αμερικανικό πολιτισμό των γκάγκστερ, των καλλιτεχνικών τους σκουπιδιών, των ηθών και εθίμων τους. 
Οι δέκτες και μιμητές των αμερικάνικων σκουπιδιών, απολίτιστοι γενικά στον «πολιτισμένο κόσμο» της Δύσης και της Ανατολής, πρόθυμα γίνονται μαϊμούδες, όχι μόνον για να τους βλέπουν και να γελάνε οι άλλοι άνθρωποι, αλλά γίνονται και εντελώς επικίνδυνοι, όταν χρησιμοποιούν ως πρότυπα τους Αμερικάνους εγκληματίες - πολιτικούς ή κοινούς. Ένα από τα ισχυρότερα όπλα τους είναι η τηλεόραση, μέσα από την οποία ταΐζουν με κάθε είδους βρωμιά τους αφελείς, τα εκατομμύρια των αφελών.
Αυτόν τον καιρό, οι Αμερικανοί και οι άλλοι εκμεταλλευτές, αφού δεν μπορούν εύκολα να «παγκοσμιοποιήσουν» λαούς διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών, πίστεψαν ότι τους δίνεται η ευκαιρία να επιβάλλουν την ... ελευθερία τους και ... τον πολιτισμό τους στους εξεγερμένους για τα δικαιώματα τους λαούς της Βόρειας Αφρικής και της κοντινής Ασίας. Προσφέροντας αιματηρές θυσίες, οι λαοί αυτοί αγωνίζονται να διώξουν τους τυράννους τους και οι Αμερικανοί και οι άλλοι συνεργάτες τους στην απομύζηση του αίματος των λαών επεμβαίνουν ωμά - ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! - εξοντώνοντας εκείνους που δεν πρόφτασαν να εξοντώσουν οι δικτάτορες της Λιβύης, της Συρίας, του Μαρόκου, της Υεμένης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν ...
Στη βρώμικη αυτή ιστορία συμμετέχουν και οι Έλληνες, στο πλευρό των εγκληματιών. Φαίνεται ότι δεν διδάχτηκαν τίποτε από τις έως τώρα επεμβάσεις των ξένων στην Ελλάδα!...

Πάνος  Καϊσίδης
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
c 2011
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah