Μορφόκοσμος, Το Άγγιγμα της Μούσας

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Έλενα Γκίκα σάς προτείνουν το πρώτο μέρος της τριλογίας Μορφόκοσμος, με τίτλο "Το άγγιγμα της Μούσας", που μόλις κυκλοφόρησε. Πρόκειται για μυθιστόρημα φαντασίας, με τους ήρωες της παγκόσμιας Λογοτεχνίας να παίρνουν ζωή και στο πρόσωπο μιας γυναίκας κι ενός άνδρα (ήρωες μυθιστορημάτων και οι ίδιοι!) να βρίσκουν τους σωτήρες του Μορφόκοσμου, του κόσμου όπου κατοικούν οι πρωταγωνιστές των σπουδαίων λογοτεχνικών έργων.
  


Από το οπισθόφυλλο
Αν οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα της θεϊκής φαντασίας, οι λογοτεχνικοί χαρακτήρες είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης. Ως δημιουργήματα… υπάρχουν. Έχουν υπόσταση, προσδοκίες, πόθους, όνειρα και προσωπική διαδρομή. Είναι δέσμιοι της μοίρας που τους έγραψε ο Δημιουργός τους, τόσο όσο και οι άνθρωποι. Διεκδικούν και αυτοί το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, όπως και οι άνθρωποι. Αναρωτιούνται για την ταυτότητα του άγνωστου Δημιουργού τους, όπως και οι άνθρωποι. Αγωνίζονται κόντρα στους «γενετικά» προσδιορισμένους περιορισμούς τους και άλλοτε τους υπερβαίνουν και εξελίσσονται, άλλοτε μένουν για πάντα υποταγμένοι σε αυτούς… Όπως και οι άνθρωποι…
Μορφόκοσμος. Μια «άλλη» διάσταση, ακούσιο παράγωγο της φαντασίας των γήινων δημιουργών. Ένας τόπος όπου όλοι οι χαρακτήρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας απολαμβάνουν μια αιωνιότητα αφθαρσίας κάτω από την προστασία των εννέα Μουσών. Η ειδυλλιακή τους πραγματικότητα ανατρέπεται από μια συνομωσία που προσβλέπει στην απόλυτη εξουσία. Τα Σύμβολα των Εννέα Μουσών, οι αιώνιες Μήτρες των Ιδεών, εξαφανίζονται μυστηριωδώς και η σύνδεση του Μορφόκοσμου με τη γήινη δημιουργική σκέψη διακόπτεται βίαια, με καταστροφικές συνέπειες.

Ολυμπία ή «Όλυ». Βασική ηρωίδα ευπώλητης σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η τρέχουσα Ιστορία της βρίσκεται στην καρδιά της συνομωσίας και έτσι εκείνη καλείται να αποτρέψει τον αφανισμό του Μορφόκοσμου. Δάιος. Πειρατής του 17ου αιώνα, κεντρικός χαρακτήρας ιστορικού μυθιστορήματος. Οι δαίμονες της Ιστορίας του τον καταδιώκουν στον Μορφόκοσμο στερώντας του τα πάντα.
Οι δύο ήρωες πρέπει να υπερβούν την προσωπική τους μοίρα και τη φαντασία των Δημιουργών τους, ώστε να καθορίσουν οι ίδιοι το κοινό τους πεπρωμένο. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και η μεταξύ τους θυελλώδης σχέση θα γίνει ο καταλύτης για τη διάσωση του κόσμου τους.
Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Μορφόκοσμου, το μυστήριο ξεδιαλύνεται για να ξεκινήσει μια περιπετειώδης αναζήτηση των χαμένων Συμβόλων, στους τόπους της πιο απρόσιτης διαδρομής του Μορφόκοσμου. Στην Ιερά Οδό. Τη διαδρομή του ομηρικού Οδυσσέα προς την Ιθάκη.
Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Καλωσόρισες! Είμαι η Έλενα. Και είμαι ευγνώμων στις Μούσες που κρατάς στα χέρια σου αυτό το βιβλίο. Είμαι ευγνώμων σε σένα, που αυτή τη στιγμή κοιτάς από τη χαραμάδα του εξώφυλλου, ρίχνοντας μια πρώτη, κλεφτή ματιά στον κόσμο μου. Σ’ ευχαριστώ γι’ αυτό!
Έχω περάσει τα μισά μου χρόνια στη γη. Ανάμεσα σε αυτό που λέμε «πραγματικούς» ανθρώπους. Τα άλλα μισά ήμουν «αλλού». Έλυνα μυστήρια παρέα με τον Σέρλοκ. Κυνηγούσα ανεμόμυλους με τον Δον Κιχώτη. Θαύμαζα τον βυθό με τον Κάπτεν Νέμο. Άκουγα τις Σειρήνες, δεμένη σ’ ένα κατάρτι. Ένας ατελείωτος κατάλογος από θαυμαστές διαδρομές, πάντα με το ίδιο όχημα. Ένα βιβλίο.
Μην πεις πως όλα αυτά δεν είναι «πραγματικά», γιατί τα έζησα. Νομίζω πως κι εσύ έχεις κάνει το ίδιο. Νομίζω πως κι εσύ έχεις ταξιδέψει σε εκείνους τους άλλους κόσμους. Αν είδες εικόνες, αν άκουσες λόγια, αν μύρισες αρώματα, έχοντας μπροστά σου μόνο μαύρα στίγματα σε λευκό χαρτί… τότε καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Έχω μια πρόσκληση για σένα. Έλα μαζί μου για μια βόλτα. Έλα να σε ξεναγήσω στον Μορφόκοσμο. Επιβιβάσου στο όχημα – βιβλίο που κρατάς… Θα ταξιδέψουμε σ’ ένα άλλο σύμπαν… Ευτυχώς θα μας πάρει μόνο μια στιγμή για να μεταβούμε εκεί. Όσο διαρκεί το γύρισμα μιας σελίδας. Ξεκινάμε…
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah