Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ «50-50»

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Μια απ' τις πιο έξυπνες διαδόσεις πού έχουν τεθεί σε κυκλοφορία από την Τούρκικη προπαγάνδα είναι εκείνη που επιδιώκει να πείσει ότι οι Χριστιανοί που σφάχθηκαν ήταν εξ ίσου κακοί, όπως εκείνοι που τους έσφαξαν, ότι ήταν «50 προς 50». 
Σφαγμένοι στη Σμύρνη
Ο ισχυρισμός αυτός επηρεάζει πάρα πολύ την Αγγλοσαξονική ιδέα περί δικαιοσύνης, απαλλάσσει τον καθένα από περαιτέρω ενόχληση η ευθύνη και καθησυχάζει τη συνείδηση. Πρέπει όμως να είναι κανείς πολύ απερίσκεπτος για να παραδεχτεί µια τέτοια διαπίστωση και χρειάζεται ελάχιστη σκέψη για ν' αποδείξει κανείς το σφαλερό της διαπίστωσης αυτής.
Και πρώτα πρώτα οι Χριστιανοί που ζούσαν κάτω απ' την κυριαρχία των Τούρκων ουδέποτε είχαν την ευκαιρία να κάνουν σφαγές και αν ακόμα είχαν αυτή τη διάθεση. 
Αν στη µακριά ιστορία των σφαγών που πότισαν µε αίμα το έδαφος της αυτοκρατορίας, σκοτώθηκαν µερικοί Τούρκοι, ο σχετικός µαθηµατικός υπολογισµός δεν θα είναι 50 προς 50, αλλ' ούτε και ένα προς δέκα χιλιάδες. Εκτός απ' αυτό και παρ' όλες τις ατέλειες των Χριστιανών του κόσµου, γενικά η διδασκαλία του Χριστού τους έχει διορθώσει. Σε όλες τις άλλοτε Οθωμανικές επαρχίες που πέτυχαν να απαλλαγούν απ' τον Τούρκικο ζυγό — Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ελλάδα — έχουν σημειωθεί ελάχιστες περιπτώσεις Τούρκων που έχουν σφαγεί από Έλληνες (αν έχουν σημειωθεί και καθόλου).
Η συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στις χιλιάδες των Τούρκων που κατοικούν στην Ελλάδα, όλο το διάστημα που γίνονταν οι θηριώδεις σφαγές και όταν η Σμύρνη καιγόταν και οι πρόσφυγες έφταναν σε όλους τους λιμένες της Ελλάδας πληγωμένοι, κακοποιημένοι και κατεστραµµένοι, υπήρξε ένα απ' τα ωραιότερα και θαυµαστότερα κεφάλαια της ιστορίας αυτής της χώρας. ∆εν έλαβε χωράν καµµιά αντεκδίκηση.
 Οι Τούρκοι πού ζούσαν στην Ελλάδα δεν ενοχλήθηκαν καθόλου, ούτε ξέσπασε πάνω στα κεφάλια τους καµµιά θύελλα µίσους η εκδίκησης. Αυτή είναι µια µεγάλη και ωραία νίκη που κάτω απ' τις συνθήκες που έγινε φτάνει το επίπεδο των νικών του Μαραθώνα και της Σαλαµίνος.
Θα ρωτούσε κανείς τι καλύτερο θα µπορούσε να κάνει ένα άλλο Χριστιανικό έθνος; Στην πραγµατικότητα η όλη συµπεριφορά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των διωγµών
των Χριστιανών στην Τουρκία και υστερα απ' αυτή υπήρξε πάρα πολύ αξιοθαύµαστη, αυτό δε το µαρτυρεί και η συµπεριφορά της ίδιας χώρας απέναντι των Τούρκων αιχµαλώτων πολέµου  και οι φροντίδες της για τις πολλές χιλιάδες προσφύγων πού κατέφυγαν στο έδαφος της. Ξέρω πολύ καλά αυτά που λέω, γιατί ήµουν στην Ελλάδα και τα είδα   µε τα ίδια µου τα µάτια. Νοµίζω ότι κανένας δεν θα τολµήσει ν' αµφισβητήσει αυτά τα γεγονότα.
Αν οι Έλληνες υστέρα απ' τις σφαγές που έγιναν στον Πόντο και στη Σμύρνη έσφαζαν όλους τους Τούρκους που ήταν στην Ελλάδα, ο λογαριασμός µόλις θα ήταν 50 προς 50...!!!




George Horton
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah