Η Αλίκη στη Χώρα των Μεγάλων

Σάββατο 16 Απριλίου 2016


Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Βίκυ Μωραγιάννη παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο συγγραφικό ημερολόγιο με τίτλο "η Αλίκη στη Χώρα των Μεγάλων".

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Παρίσι 2004. Μια νεαρή κοπέλα έχει μόλις συνειδητοποιήσει ότι το μεγαλύτερο της όνειρο είναι να γίνει συγγραφέας. Όμως ο δρόμος για την πραγματοποίηση του ονείρου αυτού θα είναι γεμάτος εμπόδια. Δυσάρεστα γεγονότα, μπερδεμένες προτεραιότητες, αποτυχημένοι έρωτες, θλίψη για την πρώτη νιότη που χάνεται, όλα μαζί γίνονται στο μυαλό της ένας τοίχος που της κλείνει το δρόμο.
Αθήνα 2011. Και ξαφνικά, μετά από τόσα χρόνια, έχει μια ιδέα. Αν, αντί να αναρωτιέται πώς να γράψει, απλά έγραφε; Κάπου που να μπορεί να μοιράζεται τις σκέψεις της με άλλους ανθρώπους; Κι έτσι φτιάχνει μέσα σε μια νύχτα ένα blog με τίτλο Η Αλίκη στη Χώρα των Μεγάλων, το οποίο γεμίζει με ιστορίες-φωτογραφίες της ζωής της.
Πώς γίνεται κανείς συγγραφέας; Γιατί όσο μεγαλώνουμε μας τρώει η μαύρη μοναξιά; Πού είναι επιτέλους αυτό το άλλο μας μισό; Και τι στο καλό γίνεται όταν και αν το βρούμε ποτέ; Τι παθαίνουν όλοι ξαφνικά όταν γίνονται γονείς; Πώς είναι να ξενιτεύεται κανείς στα καλά καθούμενα; Και τι συμβαίνει μέσα μας όταν τα όνειρα μας γίνονται πραγματικότητα;
Αυτά και άλλα πολλά βασανιστικά ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει η Αλίκη μέσα από τις σημειώσεις και τις ιστορίες της, που κάποιες φορές μοιάζουν με γράμματα στον ανήλικο εαυτό της.

  
 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Βίκυ Μωραγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα ένα κρύο πρωινό του Νοέμβρη πράγμα που σύμφωνα με τους αστρολόγους, σημαίνει ότι είναι ένα άτομο γεμάτο εμμονές.
Μεγαλώνοντας, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Θέατρο αλλά κάπου στο δρόμο, αποφάσισε παράλληλα να δοκιμάσει κι ένα σωρό άλλα πράγματα για να βεβαιωθεί ότι έχει κάνει τις σωστές επιλογές.
Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, πρώτα στίχους, μετά ποίηση, μετά κάτι σαν ημερολόγια και μετά στο blog που έφτιαξε ένα βράδυ που ‘βρεχε.
Αγαπάει το διάβασμα, το σινεμά, τα Χριστούγεννα, το φαΐ και τον εσπρέσο.
Είναι παντρεμένη κι έχει έναν γιο και προς το παρόν εργάζεται σκληρά ως νοικοκυρά, αλλά μια μέρα θα γίνει συγγραφέας. Περισσότερες ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή της στο blog:

www.aliceingrownupland.com
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah