Οι περιπέτειες της νεράιδας Καλεντούλας Η Μαύρη Αραχνούλα

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Από το οπισθόφυλλο...
Μπορεί μία ασήμαντη και περιφρονημένη αράχνη να καταφέρει ό,τι δεν κατάφεραν πολυμήχανα ξωτικά και ζώα δυνατά και σεβαστά;
Μπορεί άραγε ένα τόσο μικροσκοπικό ζωύφιο να έχει το θάρρος της γνώμης του μπροστά στον πανίσχυρο βασιλιά των ζώων;
Μπορεί τελικά ένα τόσο διαφορετικό από τα άλλα ζωάκι να έχει τη δική του ξεχωριστή αξία, να λύνει προβλήματα και να βάζει το δικό του κομματάκι στο μεγάλο παζλ της ζωής;
…Όλα άρχισαν όταν ένας κεραυνός τρύπησε το φτερό της νεράιδας Καλεντούλας…
Μια τρυφερή ιστορία για την αλληλεγγύη, τη δύναμη της γνώμης, την αξία της διαφορετικότητας.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα...
Η Βανέσσα Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε στο φορολογικό δίκαιο. Πήρε MBA και εργάζεται, εδώ και 16 χρόνια, ως Νομικός Σύμβουλος σε πολυεθνική – ελεγκτική εταιρεία.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, γοητευόταν από το μαγικό κόσμο των παραμυθιών και με την φαντασία της έπλαθε ιστορίες που όμως θαρρείς πως έμεναν παγιδευμένες σ’ ένα αόρατο δίχτυ στην άκρη του μυαλού της. Ιστορίες που κάτι ή κάποιον περίμεναν για να ελευθερωθούν.
Κι έπειτα έγινε μαμά… Με τον ερχομό των δύο κοριτσιών της, το δίχτυ σαν να κόπηκε και ένας ολόκληρος φανταστικός κόσμος επιτέλους ελευθερώθηκε. Από τα νομικά βιβλία και τις γνωμοδοτήσεις, άρχισαν να ξεπηδούν νεράιδες και ξωτικά, λέξεις, καθημερινές ιστορίες και χρώματα πολλά… που θέλησαν να ζωντανέψουν σε παιδικά χεράκια και σε αγκαλιές γονιών που ονειρεύονται να ξαναγίνουν παιδιά! Έτσι, γεννήθηκε η πρώτη ιστορία από τις περιπέτειες της Νεράιδας Καλεντούλας – «Η Μαύρη Αραχνούλα»…

Και Λίγα λόγια για την εικονογράφο...
Η Ναταλία-Ελένη Πίτλιγγερ παρότι γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα, από μικρή έκανε συνεχώς άλματα από τον κόσμο της γειτονιάς της, στο κόσμο που χτιζόταν σιγά-σιγά από τις στοίβες χαρτιών με τις ζωγραφιές της.
Το πάθος της για τη ζωγραφική έγινε εμφανές από τη πρώτη στιγμή που συνδύασε μαζί χαρτί και μολύβι, και μέχρι σήμερα είναι η ενέργεια που γεμίζει τις μπαταρίες της. Περνάει ατελείωτες ώρες μπροστά από βιβλία γεμάτα με σκίτσα κάθε λογής χαρακτήρων και τοπίων, μαγευτικών και περίεργων, αφήνοντας την φαντασία της να ρέει από την άκρη της πένας της.
Παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα ζωγραφικής σε εργαστήριο σχεδίου, ενώ παράλληλα διδασκόταν μόνη τις τεχνικές της ψηφιακής ζωγραφικής στον υπολογιστή. Αυτή η αγάπη της για το σχέδιο είναι και ο λόγος που σήμερα φοιτεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, κάνοντας τα πρώτα της βήματα ως καλλιτέχνης.
Επιπλέον, είχε τη μεγάλη χαρά στα 20 της χρόνια να κλείσει την πρώτη της δουλειά ως εικονογράφος, δίνοντας μορφή στην υπέροχη νεράιδα Καλεντούλα και τον θαυμαστό της κόσμο.

 
Που;
Πολιτιστικό Κέντρο Maroussi Plaza
 

Πότε;
Σάββατο 2 Απριλίου στις 12:00μ.μ.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah