ΕΠΙΓΝΩΣΗ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016


Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό.


Οι Εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Νίκος Μπάτρας παρουσιάζουν το εγχειρίδιο αυτογνωσίας-αυτοβελτίωσης με τίτλο "Επίγνωση".


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται σε ψυχικό και ψυχοσωματικό επίπεδο. Το άγχος, η κατάθλιψη και άλλες ασθένειες έχουν ήδη λάβει διαστάσεις επιδημίας, ενώ άλλου είδους συμπτώματα, όπως οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση, η απληστία και η διαφθορά, προέρχονται επίσης από την ίδια αιτία: την έλλειψη αυτογνωσίας που δημιουργεί μια βαθιά αίσθηση ανεπάρκειας και ανασφάλειας.
Για να αντισταθμίσουν την ανεπάρκεια και την ανασφάλεια, οι άνθρωποι αναζητούν την πληρότητα και την ασφάλειά τους στα υλικά αγαθά, το χρήμα, την εξουσία, την αναγνώριση και τις σχέσεις προσκόλλησης, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνθήκες δυσλειτουργίας για τους ίδιους, αλλά και για τους συνανθρώπους τους.
Όποιο και αν είναι το σύμπτωμα, η διέξοδος από αυτές τις καταστάσεις δυστυχίας έγκειται στην αναγνώριση του αληθινού μας εαυτού. Αυτό που είμαστε πραγματικά δεν εξαρτάται από τις πεποιθήσεις, τις αναμνήσεις, τους ρόλους και τις ταυτότητες. Ο αληθινός μας εαυτός είναι η καθαρή γνώση της ύπαρξης, η επίγνωση, που αποτελεί και τον κοινό παρονομαστή όλων των εμπειριών μας.
Σ’ αυτό το βιβλίο παρουσιάζουμε με απλό και κατανοητό τρόπο, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, την πορεία της επανασύνδεσής μας με την επίγνωση, διαλύοντας ταυτόχρονα τις ψευδαισθήσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστοί από το σύμπαν.



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
 
Ο Νίκος Μπάτρας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες, όπου τελείωσε το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών 1. Ξεκίνησε να σπουδάζει Βιολογία στο ΕΚΠΑ και στην πορεία ασχολήθηκε με τη σύνθεση μουσικής, τη μετάφραση και τη συγγραφή βιβλίων. Το 2009 και το 2010 διακρίθηκε στον 27ο και 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, με το Β’ και Α’ βραβείο αντίστοιχα, για τα βιβλία του «Οι Ελεύθερες Φωνές» και «Εγωμανία» (δεν κυκλοφορούν πλέον). Το 2012 μετέφρασε στα ελληνικά το βιβλίο «Cancer Recovery Guide» του Jonathan Chamberlain («Καρκίνος: Οδηγός Ανάρρωσης», εκδ. Συμμετρία). Από το 2012 μέχρι το 2014 ολοκλήρωσε με επιτυχία τα επιμορφωτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών «Ψυχοθεραπεία: Θεωρία και Πράξη», «Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία», «Εκπαίδευση στη Μετάφραση» και «Δημιουργική Σκέψη». Από το 2014 διαχειρίζεται την ιστοσελίδα www.aytepignosi.com, όπου φιλοξενούνται άρθρα του ιδίου σχετικά με την αυτογνωσία, την ψυχολογία, το διαλογισμό, κ.ά., καθώς και μεταφρασμένα άρθρα πολλών δασκάλων αυτογνωσίας.


Σχετικά με το βιβλίο

Συγγραφέας: Νίκος Μπάτρας
Σελίδες: 166

Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις iWrite

Τιμή: 13 ευρώ
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah