Η ταινία :ΤΑΜΑΜΑ (Απο το βιβλιο του Γιωργου Ανδρεαδη)

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Απο το βιβλίο του Γιώργου Ανδρεάδη "ΤΑΜΑΜΑ"

Ο Γιώργος Ανδρεάδης γεννήθηκε στις παράγκες της Καλαμαριάς το 1936. Φοί­τησε στο Αμερικανικό Κολέγιο ΑΝΑΤΟ­ΛΙΑ, με υποτροφία Fulbright και μετά σπού­δασε Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, στη Γερμανία.
 Ασχο­λούμενος με τα εθνικά μας θέματα, έχει επι­σκεφθεί τη γη των προγόνων μας, στη Μαύρη Θάλασσα, 52 φορές, από το 1960 μέχρι το 1998 και έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα 36 βιβλία, σχετικά με τον χώρο εκείνο, πολλά από τα οποία κυκλοφόρησαν και στην αγ­γλική, γερμανική, ρωσική, τουρκική, αρμε­νική, κουρδική και κινεζική γλώσσα.
Το βιβλίο του, ΤΑΜΑΜΑ, βραβεύτηκε το 1992 στην Κωνσταντινούπολη, με το Βρα­βείο ΙΠΕΚΤΣΗ, αλλά και απελάθηκε ο ίδιος από την Τουρκία, στις 5 Δεκεμβρίου 1998, εξ' αιτίας της επιρροής που επέφεραν έξι από τα βιβλία του, σε τουρκική έκδοση, στο χώρο της διανόησης και της νεολαίας, στη γείτονα χώρα.
 Τον Δεκέμβριο του 2000, η Ακαδημία Αθηνών, βράβευσε τον συγγρα­φέα Γεώργιο Ανδρεάδη, διά χειρός του Προ­έδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου, διά το συγγραφικό του έργο, αλλά και διά την αφύπνιση των εναπομεινάντων εξισλαμισθέντων Ποντίων της Μαύρης Θά­λασσας. 

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah