Στην αρχή του 1850 το χωριό αναγνωρίσθηκε από τις τοπικές και ανώτερες αρχές της Αυτοκρατορίας. Σύμφωνα με τα αρχειακά τεκμήρια που αφορούν το παρόν χωριό γνωρίζουμε ότι στις 9 Μάη του 1890 στην αίτηση προς τη διεύθυνση των κρατικών περιουσιών του νομού Τιφλίδας ο υπαστυνόμος της περιοχής Τσάλκας έγραφε: «Όλοι οι κάτοικοι του ελληνικού χωριού Τετζίς (41 οικογένειες κατά την απογραφή του 1873), διαγράφηκαν από τις καταστάσεις της περιοχής Μπορτσαλό λόγω της μετακόμισής τους στην περιοχή του Καρς».
Γιατί δεν είχαν χωράφια και οι Τάταροι δεν τους συμπεριφέρονταν καλά. Ενώ ήταν εργατικοί και φιλικοί οι Έλληνες και με καλή συμπεριφορά, όμως δεν έγιναν σεβαστοί από τις τοπικές αρχές. Η κατάσταση στην περιοχή ήταν τραγική λόγω της αγριότητας των αυτόχθονων κατοίκων.
Στις αρχές του 1870 οι πιστοί του χωριού ανοικοδόμησαν την εκκλησία τους πάνω στα θεμέλια της αρχαιότερης γεωργιανής. Την καθαγίασαν και την αφιέρωσαν στον Άγιο Κωνσταντίνο. Σήμερα το χωριό αυτό κατοικείται από Αζερμπαϊτζανούς που το ονομάζουν Τσολιάν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου