Πέθανε ο ομογενής ιστορικός Μιχάλης Τσούνης

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ένας από τους πιο αξιόλογους ομογενείς της Αυστραλίας, ο ιστορικός Μιχάλης Τσούνης, έφυγε για πάντα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου σε ηλικία 87 ετών.
Ο Μιχάλης Τσούνης γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Φροντάτο της Ικαρίας και ήταν ο μικρότερος από τα άλλα επτά αδέλφια του. Το 1938 μαζί με τη μητέρα του και τα περισσότερα από τα αδέλφια του ξανάσμιξαν στο Πορτ Λίνκολν της Νότιας Αυστραλίας με τον πατέρα του που είχε μεταναστεύσει το 1926.
Ο Μιχάλης Τσούνης έκανε το 1971 το διδακτορικό του με θέμα την ιστορία των Ελληνικών Κοινοτήτων της Αυστραλίας μια μελέτη ιδιαίτερα σημαντική.
Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, διακρίθηκε ιδιαίτερα για τους αγώνες του, μέσα από την αριστερά, υπέρ της εργατικής τάξης και των μεταναστών.
                                                      
Ο συνδικαλιστής Γιώργος Ζάγκαλης, στενός συνεργάτης του Μιχάλη Τσούνη επί πολλές δεκαετίες, δήλωσε πως ο ομογενής ιστορικός υπήρξε «από τους πρωτοπόρους του πολυπολιτισμού, ήταν ηγετική μορφή στις εκστρατείες, τις πολιτικές και τους προβληματισμούς για ένα καλύτερο κόσμο και αγωνίστηκε γι' αυτό μέσα από το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας, τον Πλάτωνα, τον Δημόκριτο και την Ελληνική Κοινότητα Αδελαίδας».
Η κηδεία του Μιχάλη Τσούνη θα γίνει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου από το ναό των Αγίων Ταξιαρχών της Αδελαίδας.

Πηγη: Kerdos.gr
Share
 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah