Στη μνήμη του Χρήστου Τσελεπίδη

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012


Είναι πολύ ωραίο να βλέπει κανείς τους σύγχρονους νέους να αγωνίζονται για ιδανικά, όπως έκαναν παλαιό­τερα πολλοί από τους ηλικιωμένους τώρα, που έδωσαν πολλά στη νιότη τους για την πατρίδα, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Aρκετοί νέοι του Ωραιόκαστρου Θεσσαλο­νίκης, τιμώντας τη μνήμη του φίλου τους Χρήστου Τσελεπίδη, που έφυγε από τη ζωή όταν είχε ακόμη να δώσει πολλά με την καλοσύνη και την εργατικότητά του, ίδρυ­σαν σωματείο, διακηρύσσοντας ότι:
Το Σωματείο «Χρήστος Τσελεπίδης» συστάθηκε με αφορμή την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου .
Όλοι εμείς που συνδεόμασταν συναισθηματικά μαζί του, η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, θεωρήσαμε ελάχιστο χρέος μας την την ίδρυση ενός φιλανθρωπικού σωματείου που θα βοηθά παιδιά και νέους που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.
Στη μνήμη του Χρήστου, λοιπόν, ξεκίνησε τη λει­τουργία του το σωματείο τον Οκτώβριο του 2011, με έδρα το Ωραιόκαστρο — τη γενέτειρα του — και έχει, ήδη, να επιδείξει μία άκρως επιτυχημένη δράση. Την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου 2011, κατά την οποία η προσέλευση ήταν αθρόα και η κινητοποίηση των φίλων υπήρξε συγκινη­τική.
Το ενδιαφέρον των πολιτών, που θέλουν να προσφέ­ρουν και να συμμετάσχουν είναι αμείωτο και γιαυτό έχουν ήδη προγραμματιστεί μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 καθώς και η εορταστική εκδήλωση τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, στον πολυ- χώρο Ρόουζ Γκαρντεν (Rose Garden) για την οικονομι­κή ενίσχυση τριών σωματείων με έντονη κοινωνική προ­σφορά και φιλανθρωπική δράση, που λειτουργούν στον δήμο Ωραιόκαστρου.
Απώτερος στόχος και όνειρο μας αποτελεί η χορή­γηση υποτροφίας σε ένα νέο του Ωραιόκαστρου με την ευόδωση των προσπαθειών και της συνεχούς προσφοράς όλων μας.
Ας αποτελέσει αυτή η κίνηση μία ακόμη απόδειξη της ρήσης — με μία μικρή αλλά ουσιώδη παράφραση — «ΠΡΟΣΦΕΡΩ άρα ΥΠΑΡΧΩ».
Πόσο μεγάλη παρηγοριά, στον μεγάλο τους πόνο, νιώθουν ο Ιορδάνης και η Ρούλα Τσελεπίδου, όταν βλέ­πουν ότι η φιλία δεν έχει τέλος και ότι ο καημός τους γίνεται προσφορά στον άνθρωπο…


Πάνος Καϊσίδης

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah