H τούρκικη σημαία ήταν το σύμβολο της ελληνικης αποικίας του Βυζαντίου!

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο της αρχαιοελληνικής πόλης Βυζάντιον, που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης.
Αυτό το σήμα, που είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.
Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί και αποκρούστηκε η επίθεση.... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε θεϊκή βοήθεια, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.
Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο Πορθητής και, όπως χρησιμοποίησε τα πάντα από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία για να προσδώσει αυτοκρατορική χροιά στην οθωμανική κατάκτηση, έτσι κι αυτό το έκανε  σύμβολο της οθωμανικής κυριαρχίας που εξελίχθηκε και σε  μουσουλμανικό σύμβολο....
 Κέρμα του αρχαιοελληνικού Βυζαντίου με την επιιγραφή: ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ





Αρης Κυριαζης 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah