Τα περί «δήθεν γενοκτονίας» των Ποντίων επαναλαμβάνει η Τουρκία

Τρίτη 24 Μαΐου 2011


«Σε ισχυρισμούς που διαστρεβλώνουν την ιστορία στηρίζονται οι εκδηλώσεις για τη δήθεν γενοκτονία των Ποντίων που οργανώθηκαν και φέτος στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εκδηλώσεις «δεν εξυπηρετούν το σκοπό της ανάπτυξης των τουρκοελληνικών σχέσεων» και προστίθεται: «Καταδικάζουμε και αρνούμαστε τις πρωτοβουλίες αυτές που στερούνται επιστημονικής βάσης και ηθικώς είναι προβληματικές. Στην πραγματικότητα το συμβατικό πλαίσιο του πρόσφατου κοινού μας παρελθόντος συνιστά απάντηση στους ισχυρισμούς αυτούς».

Απαντώντας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας τόνισε πως «η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης. Είναι ημέρα πένθους, χαραγμένη στην ψυχή του Ελληνισμού», επισημαίνοντας πως «η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις». «Τη σεβόμαστε, αποτελεί σύμβουλο για να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Αγκυρα αντιδρά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Γενοκτονίας των Ποντίων, επιχειρώντας να αναγάγει το ζήτημα σε σημείο τριβής των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

πηγή: Naftemporiki


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah