Μεγάλη προσφορά του Μεσαίου

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο ποντιακός σύλλογος ενός μικρού χωριού έξω από τη Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για εκατοντάδες άλλους που «υπάρχουν» στην Ελλάδα και το εξωτερικό και που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να χορεύουν...
Ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Μεσαί­ου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος» συγκεντρώνει δυο φορές το έτος αίμα και το διαθέτει σε όσους πικραμένους το έχουν ανάγκη.
Η ανθρωπιστική αυτή προσφορά του συλ­λόγου είναι φυσικό να μην συγκινεί τα άτομα εκείνα που συνήθισαν να λένε και να ακούνε κολακείες, να φροντίζουν για την κενοδοξία τους, να σκέφτονται τι θα ωφεληθούν οικονομικά από αυτό και από εκείνο, γιατί είναι πολυ­πράγμονες και πολυαρπάχτρες.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θόδωρος Αμανατίδης με αιμοδότες και μέλη συνεργείου αιμοληψίας
Ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Μεσαί­ου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος» αξίζει πολλά βραβεία, τα οποία δεν του απονέμουν κάποιοι, γιατί ... έχουν βρα­βεύσει άλλα ποντιακά σωματεία! Μια δικαιολογία τόσο ηλίθια, που την απορρίπτει, χωρίς καμία συζήτηση, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος.
Και μόνη η προσφορά σε αίμα των μελών του και άλλων κατοίκων του Μεσαίου αποτελεί θεάρεστο έργο και άξιο μεγάλου βραβείου. Αλλά δεν είναι μόνον αυτή η προσφορά. Εκδηλώσεις λόγου και τέχνης, εκδηλώσεις πραγματικής εθνικής αυτογνωσίας, θεατρικές παραστά­σεις, ενημερώσεις σε επείγοντα θέματα της καθημερινής ζωής, αθλητικές συναντήσεις, και το πολύ σημαντικό, έκδοση τριμηνιαίου εντύπου με θέματα που αφορούν το χωριό και τους κατοίκους του, και βιβλία με ίδια, περί­που, θέματα.
Και προσοχή! Οι νέοι του Εκπολιτιστικού Επιμορ­φωτικού Συλλόγου Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος» χορεύουν πάρα πολύ καλά, τόσο όμορφα που συγκινούν τους πάντες, ιδίως όταν ερμηνεύουν τις κινήσεις του χο­ρού πιτσάκ ή σκιρτούν και οι ίδιοι με τον απαράμιλλο χορό σέρα.
Κρίμα σε εκείνους που μόνον χορεύουν ή στους άλ­λους που έχουν παρωπίδες και δεν σπεύδουν να επιβρα­βεύσουν τις καλές προσπάθειες, όπως οι «αθάνατοι» της Ακαδημίας Αθηνών, που έχουν βραβεύσει ως τώρα πολ­λές μετριότητες και αγνόησαν τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Κώστα Βάρναλη, τον Μενέλαο Λουντέμη και πολλούς άλλους κορυφαίους των ελληνικών Γραμμάτων!

Πάνος Καϊσίδης
Πηγη: Περιοδικό "ΠΟΝΤΙΑΚΑ"
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah