Τα νέα

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πλένετε το σιτάρι, το στεγνώνετε και το χτυπά­τε στο κουμπέκ (=πέτρινο γουδί) με το τοχμάχ (=ξύλινη κοπάνα) για να φύγει η φλούδα (=το πίτυρο).
 Μετά το στεγνώνετε στον ήλιο, το βά­ζετε λίγο στο φούρνο για να ξεραθεί καλύτερα και το αλέθετε στο χερομύλιν (=χειρόμυλο).

 Βράζετε στην κατσαρόλα περίπου 1 κιλό νερό με λίγο αλάτι και βάζετε μέσα 150 γραμμάρια κορκότον που βράζει σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει, οπότε το κατε­βάζετε από τη φωτιά.
 Στο τηγάνι κάνετε σοχαράτσ' δηλ. σύβραση με 1 κουταλιά της σούπας καλό βούτυρο ρίχνοντας και λίγη ρίγανη και μετά το ρίχνετε στο βρασμένο κορκότον.
 Κα­τόπιν λιώνετε 250 γρ. υλιστό σε 1 ποτήρι νερό, το ρίχνετε πάνω στο κορκότον, το ανακατώνετε και η σούπα είναι έτοιμη.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah