Πλένετε το σιτάρι, το στεγνώνετε και το χτυπάτε στο κουμπέκ (=πέτρινο γουδί) με το τοχμάχ (=ξύλινη κοπάνα) για να φύγει η φλούδα (=το πίτυρο).
Μετά το στεγνώνετε στον ήλιο, το βάζετε λίγο στο φούρνο για να ξεραθεί καλύτερα και το αλέθετε στο χερομύλιν (=χειρόμυλο).
Βράζετε στην κατσαρόλα περίπου 1 κιλό νερό με λίγο αλάτι και βάζετε μέσα 150 γραμμάρια κορκότον που βράζει σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει, οπότε το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Στο τηγάνι κάνετε σοχαράτσ' δηλ. σύβραση με 1 κουταλιά της σούπας καλό βούτυρο ρίχνοντας και λίγη ρίγανη και μετά το ρίχνετε στο βρασμένο κορκότον.
Κατόπιν λιώνετε 250 γρ. υλιστό σε 1 ποτήρι νερό, το ρίχνετε πάνω στο κορκότον, το ανακατώνετε και η σούπα είναι έτοιμη.
Μετά το στεγνώνετε στον ήλιο, το βάζετε λίγο στο φούρνο για να ξεραθεί καλύτερα και το αλέθετε στο χερομύλιν (=χειρόμυλο).
Βράζετε στην κατσαρόλα περίπου 1 κιλό νερό με λίγο αλάτι και βάζετε μέσα 150 γραμμάρια κορκότον που βράζει σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει, οπότε το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Στο τηγάνι κάνετε σοχαράτσ' δηλ. σύβραση με 1 κουταλιά της σούπας καλό βούτυρο ρίχνοντας και λίγη ρίγανη και μετά το ρίχνετε στο βρασμένο κορκότον.
Κατόπιν λιώνετε 250 γρ. υλιστό σε 1 ποτήρι νερό, το ρίχνετε πάνω στο κορκότον, το ανακατώνετε και η σούπα είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου