Αλπασάν ταβασί

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Παίρνετε το νουά, το τρυπάτε με μαχαίρι και στις ρωγμές βάζετε στουμπισμένο σκόρδο (ως 5 σκελίδες) με μαύρο πιπέρι και αλάτι.


Βάζετε το κρέας σε πλατιά κατσαρόλα με φρέσκο βούτυρο και το τσιγαρίζετε. Μετά ρίχνετε στην κατσαρό­λα τμηματικά δηλαδή φλιτζάνι - φλιτζάνι ζεστό νερό ώσπου να ψηθεί το κρέας.

Κατόπιν βάζετε το κρέας σε μια πιατέλα για να κρυώσει και ύστε­ρα το κόβετε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε κατά μήκος στη μέση του ταψιού

Παίρνετε μισό κιλό γιαούρτι στραγγισμένο, το χτυπάτε καλά με λίγο αλάτι και 4 αυγά και το μίγμα αυτό το βάζε­τε στα πλάγια του κρέατος μέσα στο ταψί.
Μετά βάζετε λίγο φρέσκο βούτυρο σ' όλη την επιφά­νεια του φαγητού και το φουρνίζετε 15 λεπτά. Είναι πολύ νόστιμο φαγητό.




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah