Σαρμάδες με μαύρα λάχανα.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φύλλα από μαύρα λάχανα

3/4 φλιτζανιού ρύζι γλασέ

1/2 κιλό κιμά

3 κρεμμύδια τριμμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Μαύρο ή κόκκινο πιπέρι

1/2φλιτζάνι λάδι



Ζεματίζουμε τα λαχανόφυλλα για περίπου 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Σε λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το λάδι και το αλατοπίπερο.

Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο, τοποθετούμε επάνω λίγη από τη γέμιση, κλείνουμε τις δυο άκρες και τυλίγουμε τα φύλλα σαν ρολό.

Όταν τελειώσουν τα υλικά μας, τοποθετούμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα, στην βάση της οποίας έχουμε στρώσει ένα μεγάλο φύλλο λάχανο.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και 1 φλιτζάνι λάδι, τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω στους ντολ­μάδες, για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μα­γειρέματος και τους βάζουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.

Όταν ψηθούν, τους κατεβάζουμε από η φωτιά, αφαιρούμε το πιάτο και τους περιχύνουμε με αυγολέμονο ή σάλτσα ψιλοκομμένης ντομάτας.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah