Μείναμε φτωχότεροι...

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

 Για δες καιρό που διάλεξε ο χάρος να σε πάρει, σε μια δύσκολη και ταραγμένη πολιτικά για την Πατρίδα και τους συμπολίτες μας περίοδο.



ΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ, ο Ποντιακης καταγωγης Πολιτικος αναλυτής ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ. Ο άνθρωπος που πριν 35 χρόνια έβαλε την πολιτική διάσταση του Ποντιακού ζητήματος, σπάζοντας την μέχρι τότε πολιτική(του ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ της ακεραιότητας της Τουρκίας) που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις στις Ελληνοτουρκικες σχεσεις, προτείνοντας στο Β’ Παγκόσμιο Συνεδριο το 1988 , τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως ημερας μνημης της Γενοκτονιας του Ποντιακού Ελληνισμου και την δημιουργία στη Θρακη της πολης Ρωμανίας για την υποδοχή και την εγκατάσταση εκεί των συμπατριωτών μας από τις χωρες της τότε ΕΣΣΔ.

Θρηνείστε βουνά και ποτάμια του ιστορικού Πόντου, που τόσο αγάπησε και πιστά και άδολα, σε όλη του τη ζωή, υπηρέτησε. Παίξτε γλυκόλαλητες ποντιακες λύρες, για τον αητό του Πόντου. Τραγουδήσετε το τραγούδι του παλληκαριού και του τραντελλενα Άκριτα του Πόντου. Φωνάξτε να ακουστεί σε όλο τον κόσμο πως κι αν ο ΜΙΧΑΛΗΣ έφυγε, οι ιδέες του για την Πατρίδα και το ποντιακο ζήτημα μένουν ζωντανές στη μνήμη μας.

Σε όλους εμάς, που μένουμε προσωρινά πίσω και απο σήμερα γίναμε φτωχότεροι, εναπόκειται με τη στάση ζωης μας, αν θα τις υιοθετήσουμε να αγωνιστούμε για να γίνουν κυρίαρχες για την Πατρίδα, τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τον Ποντιακο Ελληνισμό. Ο ΜΙΧΑΛΗΣ δικαιουται, εφόσον οι οικείοι το επιθυμούν, να σκεπάσει το σώμα του το χώμα της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ». και στο προσκύνημα να ανεγερθεί η προτομή του, για να θυμίζει στις επόμενες γεννιες την τεράστια προσφορά του στα ανάδειξη του Ποντιακού ζητήματος.

ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΔΩΣΕ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ 353.000 ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ «ΕΠΕΜΝΑΜΕΝ ΟΠΙΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ.

Αιώνια η μνήμη σου .

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑ.Σ.Π.Ε.


Στεφανος Τανιμανιδης

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah