Προς. Αρχηγούς των πολιτικών σχηματισμών στην Ελλάδα και Μ.Μ.Ε.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Βαδίζοντας προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου και αντί στον πολιτικό διάλογο μεταξύ των κομμάτων να κυριαρχούν θέματα για την Υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, την οικονομία, την Εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη, το περιβάλλον κ.λ.π. μετά την εξάμηνη "βυζαντινολόγια" Ν. Δ. - ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ, για τις παρακολουθήσεις, χωρίς να μας κάνουν σοφότερους για το θέμα, τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τα όσα καταγγέλλονται, από στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, στην εκλογή βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Ροδόπη και είδαν την δημοσιότητα από τα Μ.Μ.Ε. καθώς και την αντιπαράθεση για το θέμα, Ν.Δ. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Επειδή στην περιοχή εκτός των γηγενών Θρακών συμπατριωτών μας που βρίσκονται εκεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχουν εγκατασταθεί και διαβιούν εδώ και τρείς δεκαετίες και νεοπρόσφυγες συμπατριώτες μας από τις χώρες της Ε.Σ.Σ.Δ. και τα όσα συμβαίνουν στη περιοχή τους έχουν και ανάλογο θετικό η αρνητικό αντίκτυπο και γι’ αυτούς, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.
Έχοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις υποψήφιων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σχετικές, Φωτογραφίες, δημοσιεύσεις κ.λ.π., που μέχρι τώρα έχουν δει τη δημοσιότητα, αλλά και ο τρόπος που τα Τουρκικά Μ.Μ.Ε. προσεγγίζουν και επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν το θέμα, υποθέτουμε ότι μάλλον θα πρέπει να επιχειρήθηκε και πάλι, ως συνήθως, εμπλοκή του Τουρκικού Προξενείου στις προηγούμενες εκλογές στην χώρα μας.


Δεκαετίες τώρα και εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει σχετικές αναφορές για τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου και των ανθρώπων του στην περιοχή της Θράκης, που εκμεταλλευόμενοι τα λάθη, τις παραλείψεις και ενίοτε και την ανοχή του Ελληνικού κράτους (τις οποίες και θα αποφύγουμε να υπενθυμίσουμε) διαχρονικά και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με διάφορους τρόπους και μέσα, θρησκευτικούς, οικονομικούς, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματικούς και εκάστοτε και απειλητικούς κ.λ.π. επιχειρεί να ποδηγετήσει τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης (που αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, Ρομά, και Τουρκογενείς), χαρακτηρίζοντάς τους αυθαίρετα, ως ένα Έθνος, με μια θρησκεία, με κοινή γλώσσα την Τουρκική, για να τους χρησιμοποιεί αναλόγως, εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της Άγκυρας.
Εμείς θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε με την παρούσα επιστολή μας, τα όσα μεταξύ των κομμάτων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κυρίως στα Μ.Μ.Ε., αφού το πώς διαχειρίζονται πολιτικά και επικοινωνιακά το θέμα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, που ασφαλώς κρίνονται και από εμάς και από τους συμπολίτες μας, καθορίζεται από τις ηγεσίες και τα αρμόδια όργανά τους.
Αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που πιστεύουμε ότι εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις και όχι αυτές του πολιτικού φορέα που ανήκουν και μας αφορούν άμεσα, του τύπου ότι, στην προκυμαία της Σμύρνης υπήρξε «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ» από τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου και όχι αναγκαστική προσφυγή στην προσπάθεια τους να σωθούν από το μαχαίρι των Τούρκων (της καθηγήτριας ιστορίας και εν συνεχεία βουλευτή κ. Μαρίας Ρεπούση) και ότι τα όσα συνέβησαν την περίοδο 1914-1922 σε βάρος και των Ελλήνων Ρωμιών του Πόντου αποτελούν «ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ» και όχι «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ», (του βουλευτή και τότε Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη) μας κάνουν επιφυλακτικούς απέναντι στις όποιες σημερινές σχετικές με το θέμα δηλώσεις και προθέσεις τους.
Θεωρώντας όμως ότι οι προτάσεις που εδώ και 35 χρόνια έχουμε καταθέσει υπόψη όλων των πολιτικών ηγεσιών και των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο "ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ" και δυστυχώς μέχρι τώρα παρά τις όποιες κατά καιρούς θετικές δηλώσεις τους, δεν έχουν υιοθετηθεί από μέρους τους, πιστεύουμε ότι είναι επίκαιρη και Εθνικά χρήσιμη και γι’ αυτό την επαναφέρουμε υπόψη σας.
Σε αυτό το διεκδικητικό μας πλαίσιο, έχοντας υπόψη το τι αντιμετωπίζουν οι Ποντιόφωνοι που ζουν στην Τουρκία, μεταξύ άλλων, προτείνουμε στις Ελληνικές Κυβερνήσεις την διεκδίκηση της επαναλειτουργίας του Ελληνικού Προξενείου στην Τραπεζούντα, (σε αντιδιαστολή με τη λειτουργία και το ρόλο του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή) όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Ποντιόφωνοι μουσουλμάνοι, που 100 χρόνια μετά την Γενοκτονία που υπέστησαν οι πρόγονοι τους και την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης που τους εξαίρεσε λόγω του θρησκεύματος τους, παρέμειναν στην ιστορική μας πατρίδα στις περιοχές του Πόντου και σήμερα αναζητούν την Εθνική τους ταυτότητα και όταν επικοινωνούμε μαζί τους μας ρωτούν ¨ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΜΕΣ, ΓΙΑΤΊ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ»;
Τέλος για την ιστορία αναδημοσιεύουμε και την δήλωση του πολιτικού αναλυτή και κοινωνιολόγου Μιχάλη Χαραλαμπίδη εξ Αλεξανδρουπόλεως, για την πρόταση που πριν 35 χρόνια κατέθεσε για την Θράκη, που ενώ υιοθέτησε το σύνολο των Βουλευτών του Ε.Κ δυστυχώς για σειρά λόγους δεν προωθήθηκε η υλοποίησή τους.
Γράφει λοιπόν σήμερα με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη.
-Να μιλάς για την Θράκη χωρίς να θέτεις το ερώτημα Ποιος, Ποιοι και Γιατί ακύρωσαν το σχέδιο ίδρυσης της νέας πόλης – Ρωμανία στην Θράκη και γιατί δεν το επαναφέρουν σήμερα, σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε ένα προπολιτικό ή υποκριτικό στάδιο.
Περιμένοντας, εφόσον υιοθετείτε τις προτάσεις μας, να προχωρήσετε σε ανάλογες ανακοινώσεις και εν συνεχεία ενέργειες για την υλοποίησή τους, σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για να συναντηθούμε μαζί σας και να σας καταθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας.



Για το ΠΑ.Σ.Π.Ε. με Πατριωτικούς χαιρετισμούς
Στέφανος Τανιμανίδης
Επίτιμος Πρόεδρος
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah