ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

  Εκπροσώπους των Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και Μικρασιατών προσκάλεσε και φιλοξένησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατόπιν συνεννόησης με τον συντονιστή των φορέων ( Αρμενίων, Ασσυρίων, Μικρασιατών, Ποντίων και Κύπριων) που συμμετέχουν στην προσπάθεια διεθνοποίησης του θέματος της Γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών την περίοδο 1914-1923 από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, Στέφανο Τανιμανίδη.



Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν -με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη- για πρώτη φορά με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Manfred Weber και να του θέσουν το διαχρονικό ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Ο Πρόεδρος Manfred Weber, ο οποίος γνωρίζει καλά το ζήτημα λόγω σειράς επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον κ. Μεϊμαράκη, τόνισε ότι το θέμα αυτό αφορά ιδιαίτερα το ΕΛΚ, το οποίο είναι ένα χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που υπερασπίζεται τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, ανέφερε ότι είναι μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί και δήλωσε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη του ΕΛΚ στον αγώνα τους λέγοντας τη φράση «Ποτέ Ξανά».
Η κ Γιώτα Αμανατίδου εκ μέρους των φορέων ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ε,Λ.Κ ενώ ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και ευρωβουλευτής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Weber για το χρόνο του, καθώς και για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει για την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι πρόκειται, όχι μόνο για εθνικό, αλλά και για ευρωπαϊκό θέμα.
Στην συνέχεια τα μέλη της αποστολής πραγματοποίησαν ραντεβού παρουσία και των δημοσιογράφων που την συνοδεύουν, είχαν εποικοδομητική συζήτηση με ευρωβουλευτές της Σουηδίας της Γερμανίας και την Γενική Γραμματέα του κόμματος των Πράσινων της Γερμανίας.
Για δυο ώρες Επίσης πραγματοποίησαν δημιουργική σύσκεψη με Έλληνες Ευρωβουλευτές η τους συνεργάτες τους, της ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ καθώς και με τους Κύπριους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων. Όλοι οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να στηρίξουν την προσπάθεια προώθησης σχετικού με τα θέματα που συζητήθηκαν, ψηφίσματος στο Ε. Κ.
Για το Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας των φορέων.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah