Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. mr. Joe Biden αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

 Ο Πρόεδρος Joe Biden, σε σημερινή δήλωσή του αναγνώρισε και επίσημα ότι τα όσα συνέβησαν την περίοδο 1914-1923, αρχικά από τους Νεότουρκους και εν συνεχεία από τους κεμαλιστές, σε βάρος των Αρμενίων, αποτελούν πράξεις Γενοκτονίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Ο.Η.Ε.

Η δήλωση έχει ως εξής:


′′Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στην γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής εποχής και αναπροσαρμόζουμε τους εαυτούς μας για να αποτρέψουμε μια τέτοια θηριωδία από ποτέ ξανά.
Αρχή στις 24 Απριλίου 1915, με τη σύλληψη Αρμενίων διανοητών και κοινοτικών ηγετών στην Κωνσταντινούπολη από τις Οθωμανικές Αρχές, ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή εξαπάτησαν στους θανάτους τους σε εκστρατεία εξόντωσης.
Τιμούμε τα θύματα των Meds Yeghern έτσι ώστε η φρίκη των όσων συνέβησαν να μην χαθεί ποτέ στην ιστορία. Και θυμόμαστε για να παραμείνουμε συνεχώς σε επαγρύπνηση απέναντι στη διαβρωτική επιρροή του μίσους σε όλες τις μορφές του.
Από εκείνους που επέζησαν, οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βρουν νέα σπίτια και νέες ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Με δύναμη και ανθεκτικότητα, ο Αρμενικός λαός επέζησε και ανοικοδόμησε την κοινότητά του. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών Αρμένιοι μετανάστες έχουν εμπλουτίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με αμέτρητους τρόπους, αλλά δεν έχουν ξεχάσει ποτέ την τραγική ιστορία που έφερε τόσους πολλούς προγόνους τους στις ακτές μας. Τιμούμε την ιστορία τους.
Βλέπουμε αυτόν τον πόνο. Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Το κάνουμε αυτό όχι για να ρίξουμε την ευθύνη αλλά για να βεβαιωθούμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ.
Σήμερα, καθώς θρηνούμε για όσα χάθηκαν, ας γυρίσουμε και εμείς το βλέμμα μας στο μέλλον-προς τον κόσμο που επιθυμούμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας.
Ένας κόσμος στον οποίο δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν τα καθημερινά κακά της μισαλλοτρίωσης και της μισαλλοδοξίας, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σεβαστά και όπου όλοι οι άνθρωποι είναι σε θέση να κυνηγήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Ας ανανεώσουμε την κοινή μας αποφασιστική ρύθμιση για να αποτρέψουμε τις μελλοντικές θηριωδίες να εκδηλωθούν οπουδήποτε στον κόσμο. Και ας κυνηγήσουμε θεραπεία και συμφιλίωση για όλους τους ανθρώπους του κόσμου.
Ο Αμερικανικός λαός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία που ξεκίνησε πριν από 106 χρόνια σαν σήμερα."
Εμείς, τα 2.000.000εκ. όπου γης απόγονοι των 353,000 αδικοχαμένων συμπατριωτών μας, από την Ελληνική Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα του κοινοβουλίου ζητάμε:
Α) Να προχωρήσουν άμεσα στην συγκρότηση Διακομματικής επιτροπής για το θέμα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, που θα έχει την πολιτική ευθύνη χάραξης ενιαίας Εθνική πολιτικής, για την διεθνοποίηση του ζητήματος.
Διότι πιστεύουμε ότι εάν οι Ελληνικές κυβερνήσεις είχαν προχωρήσει, ως όφειλαν, στην συγκρότηση της προτεινόμενης από μέρους μας (Π.Ο.Π.Σ. - ΠΑ.Σ.Π.Ε.), διακομματικής επιτροπής από το 1994,
όταν ομόφωνα το Ελληνικό κοινοβούλιο καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας και προωθούσαν συστηματικά το θέμα στους Διεθνείς Οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση,
ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, αλλά και οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια και άλλων χωρών, μαζί με την σημερινή ανακοίνωση της Αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας, θα ανακοίνωνε και αυτή του Ελληνισμού του Πόντου.
Για το γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π.Ε.
Στέφανος Τανιμανίδης
Επίτιμος Πρόεδρος
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah