«Έχω Σκολίωση!» – Ένας Οδηγός για Ασθενείς, τις Οικογένειές τους και Θεραπευτές

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020


Οι υφιστάµενες τεκµηριωµένες επιστηµονικές αποδείξεις και πληροφορίες συµπληρώνονται από τις πολυάριθµες προσωπικές αναφορές εµπειριών των ασθενών µε σκολίωση, οι οποίες, µε τη σειρά τους, ενθαρρύνουν άλλους ασθενείς – ένα πολύτιµο κεφάλαιο για την επιτυχία κάθε θεραπείας.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Για τους ασθενείς που πάσχουν από σκολίωση, είναι ιδιαίτερα σηµαντικό να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα ενηµερωµένοι για την ασθένεια και τις διάφορες µεθόδους θεραπείας, ώστε πάνω σε αυτή τη βάση να µπορέσουν µε πλήρη εµπιστοσύνη να συνεργαστούν µε τους θεραπευτές τους.
Ο συγγραφέας µε αυτό το βιβλίο δίνει στους πάσχοντες, αλλά και στους γονείς τους, έναν σαφή οδηγό για όλες τις ερωτήσεις σχετικά µε τη σκολίωση. Η δηµιουργία διάγνωσης, οι µέθοδοι µετρήσεων, η φυσιοθεραπευτική αγωγή, η θεραπεία µε ορθωτικό-διορθωτικό κηδεµόνα σκολίωσης έως και το χειρουργείο σπονδυλικής στήλης και οι δυνατότητες µεταγενέστερων θεραπειών, παρουσιάζονται εδώ µε απόλυτη διαφάνεια. Έτσι, οι φόβοι στερούνται εδάφους, και, ακόµα περισσότερο, δηµιουργείται εµπιστοσύνη στις πολύπτυχες δυνατότητες θεραπείας.
Οι υφιστάµενες τεκµηριωµένες επιστηµονικές αποδείξεις και πληροφορίες συµπληρώνονται από τις πολυάριθµες προσωπικές αναφορές εµπειριών των ασθενών µε σκολίωση, οι οποίες, µε τη σειρά τους, ενθαρρύνουν άλλους ασθενείς – ένα πολύτιµο κεφάλαιο για την επιτυχία κάθε θεραπείας. Από  αυτές προκύπτουν για τον ασθενή επίσης πολύτιµες βοηθητικές πληροφορίες για την αξιολόγηση του υφιστάµενου εξειδικευµένου πεδίου δράσης, καθώς και του εύρους των ορίων θεραπείας, έτσι ώστε ο ίδιος να μπορεί να έχει την ευθύνη ως προς την απόφαση  της προσωπικής πορείας της θεραπείας.

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Ο Dr. Hans Rudolf Weiss, από το Gensingen Γερµανίας, Ορθοπεδικός Χειρουργός, εξειδικευµένος ιατρός στη Φυσιατρική και την Αποκατάσταση, επιστήµων αλλά και συγγραφέας πολυάριθµων επιστηµονικών µελετών και βιβλίων, αρχισυντάκτης του επιστηµονικού περιοδικού «OA Musculoskeletal Medicine» παρουσιάζει τη 10η έκδοση του παρόντος οδηγού για ασθενείς πάσχοντες από σκολίωση και συγγενείς τους, που κυκλοφόρησε στη γερµανική και αγγλική γλώσσα, για πρώτη φορά και στην ελληνική.
«Με αυξανόµενο ρυθµό ανακαλύπτονται στοιχεία για την εφαρµογή της φυσιοθεραπείας, στη θεραπεία της σκολίωσης. Η εφαρµογή κηδεµόνα, µέχρι πρότινος αµφιλεγόµενη, πλέον θεωρείται πως έχει επιστηµονική βάση. Εν αντιθέσει, τα στοιχεία που αφορούν τη χειρουργική αντιµετώπιση της σκολίωσης είναι ανεπαρκή, ενώ πρόσφατες µελέτες πάνω σε µακροπρόθεσµα αποτελέσµατα εγείρουν ερωτήµατα. Το µέλλον, εποµένως, ανήκει στη συντηρητική, µη χειρουργική, θεραπεία της σκολίωσης. Τα καλά νέα είναι πως η πρόσφατη πρόοδος και εξέλιξη στους κηδεµόνες, αλλά και στις πρακτικές που στοχεύουν στην υποβοήθηση του ασθενούς, σύµφωνα µε το εξατοµικευµένο µοτίβο σκολίωσής του, πλέον προσφέρουν βελτιωµένες πιθανότητες αποτροπής της επιδείνωσης της παραµόρφωσης, ακόµα και την προοπτική µείωσης αυτής στις 20-50ο. Η εξειδικευµένη θεραπεία πάνω στη σκολίωση στοχεύει σε αποτελέσµατα ικανοποιητικά ως προς την καθηµερινή ζωή, καθώς επίσης στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων αυτής στους πάσχοντες. Έπειτα από σύντοµο χρονικό διάστηµα, και χωρίς να απαιτείται µείζονα θεωρητική εκπαίδευση, οι ασθενείς είναι σε θέση να εµπεδώσουν µια αίσθηση στάσης επίγνωσης ως προς την ορθή θέση του σώµατός τους και να αυτοβοηθούνται, µαθαίνοντας να αποφεύγουν συνήθειες που επιτείνουν την παραµόρφωση της σπονδυλικής στήλης.
Ο Νίκος Τουρναβίτης γεννήθηκε στη Γερµανία το 1975 και είναι Πιστοποιηµένος Ορθωτικός – Certified Orthotist, Gensingen®, kypho-logic®, spondy-logic® και physio-logic® Brace Specialist, ειδικός στις εγκεκριµένες CAD / CAM προσαρµογές & εφαρµογές της Schroth Best Practice Academy, επίσηµος CAD σχεδιαστής κηδεµόνων (για την Koob GmbH & Co KG, Γερµανία), καθώς και εκπρόσωπος για τη διαχείριση της ποιότητας στο Schroth Best Practice Academy.
Επίσης, είναι κάτοχος MBA (Master of Business Administration) του Πανεπιστηµίου της Στουτγάρδης, Γερµανία, και Τουριστικού MBA του Πανεπιστηµίου της Χαϊδελβέργης, Γερµανία.
Στην Ελλάδα ιδρύει το 2015 τα Κέντρα Scoliosis SBPRS σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λευκωσία Κύπρου.
Έχει προσκληθεί να δώσει περισσότερες από 10 διαλέξεις για τη συντηρητική αντιµετώπιση της σκολίωσης και της κύφωσης.
Έχει δώσει διαλέξεις στο 13ο ετήσιο παγκόσµιο συνέδριο της SOSORT το 2018  στο Ντουµπρόβνικ της Κροατίας, όπου παρουσίασε παγκόσµια πρώτη έρευνα µε θέµα «Structural correction is possible with Chêneau style 3D braces».
Και πάνω από όλα, είναι ευγνώµων για τον µέντορά του τον Dr. med. Hans-Rudolf Weiss.
Μάθετε περισσότερα για τον ίδιο και το έργο του, εδώ: www.scoliosis-sbprs.com
Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: «Έχω Σκολίωση!» – Ένας Οδηγός για Ασθενείς, τις Οικογένειές τους και Θεραπευτές
Συγγραφέας: Dr. med. Hans Rudolf Weiss
Επιστημονική επιμέλεια: Νίκος Τουρναβίτης
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 20 ευρώ
Σελίδες: 176

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah