Όσο πιο ψηλά μπορείς

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Από το οπισθόφυλλο
Όλα ήταν τέλεια! Ένα ερωτευμένο ζευγάρι αποκτά το πρώτο του παιδί και περιμένει με χαρά το δεύτερο αγγελούδι του. Μόνο που η μοίρα επιφυλάσσει στην οικογένεια μια δυσάρεστη έκπληξη. Το μωράκι τους, εξαιτίας μιας άτυχης στιγμής στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, έρχεται στη ζωή κουβαλώντας μια πολύ σοβαρή πάθηση. Το όνομά της; «Μερική Αγενεσία Μεσολοβίου». Και οι χαρακτηρισμοί που αποδίδουν στο παιδί σπουδαίοι επιστήμονες; «Η κούκλα της αναπηρικής καρέκλας».
Μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις, το κοριτσάκι τους καταφέρνει να κάνει πολλά και σπουδαία βήματα, χάρη στη θέληση της ψυχής του και την αγάπη της οικογένειάς του, διαψεύδοντας όσους αμφισβήτησαν την εξέλιξή του.
Αυτό το βιβλίο βασίζεται σε μία συγκλονιστική, πραγματική ιστορία.

Η συγγραφέας
Η Κωνσταντίνα Καρούσου γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1959. Αποφοίτησε από το Λύκειο Θηλέων Υμηττού το 1977. Φοίτησε στην ιδιωτική σχολή Γραμματέων DIDACTA και έπειτα, στο Βρετανικό Συμβούλιο, όπου τελειοποίησε την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Αρχικά, εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία και στη συνέχεια, ως γραμματέας σε εκτελωνιστικό γραφείο. Το 1984 διορίστηκε σε διοικητική θέση Νοσοκομείου, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα, προκειμένου να αφιερωθεί εξολοκλήρου στην εκπαίδευση της κόρης της. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Καρούσο, με τον οποίο απέκτησαν δύο υπέροχα παιδιά, τον Ιάσονα και τη Μαρία.



Οι Εκδόσεις iWrite και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης "Γρηγόρης Γρηγορίου" σας προσκαλούν την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», στην παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίνας Καρούσου«Όσο πιο ψηλά μπορείς», που βασίζεται στα βιώματά της ως μητέρας ενός παιδιού με ειδικές ικανότητες.

Πτυχές αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας θα φωτίσουν οι ομιλητές:
Δημήτρης Πανταζόπουλος (Πρόεδρος ΠΑΟΔΗΛ-Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης), Στέργιος Τασούλας (Ψυχολόγος στο ψυχιατρικό τμήμα Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός») και Αγνή Κεφαλά (Νηπιαγωγός-Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού).
  
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah