Το Δρακούκι

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019


Από το οπισθόφυλλο

Το βιβλίο περιλαμβάνει cd με τα 8 Δρακο-τραγουδάκια του βιβλίου.

Το δρακούκι είναι μικρόβιο. Ανήκει στην οικογένεια των Dracucii Melanodentes, μικρόβια γνωστά για την ωφέλιμη δράση τους στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα. Όμως το Δρακούκι έχει μια αδυναμία.

Τα γλυκά!
Όταν ζάχαρη μυρίσει – αχ! πως το ‘πλασε έτσι η φύση – το δρακούκι θα λαλήσει και θα σκάψει, θα μαυρίσει όποιο δόντι συναντά!
Η γιαγιά Ευδοντία και η Βουρτσινέα, νεράιδες των δοντιών καθώς και ο Δόκτωρ Λαμπιδάκος, ο ιππότης οδοντογιατρός, θα αναλάβουν δράση!
Τα Δρακούκια πρέπει να σταματήσουν τις καταστροφές των δοντιών άπαξ και δια παντός!



Η συγγραφέας
Η Ανθή Σαμαρτζίδου γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής του ΑΠΘ, και παράλληλα Πιάνο και Αρμονία. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στις Επιστήμες Αγωγής στο Open University της Αγγλίας.
Επαγγελματικά ασχολήθηκε με το κόμικ και την εικονογράφηση παραμυθιών και εργάστηκε σε εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε διεθνή παιδαγωγικά συνέδρια ως εισηγήτρια.
Από το 2001 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και μουσικός.

Οι Εκδόσεις iWrite, η Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Δράμας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν.Δράμας, η ΕΤ.Ε.Α.Δ, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ.ΚΕ.Σ ΑΜΘ και η συγγραφέας Ανθή Σαμαρτζίδου, σας παρουσιάζουν το παραμύθι, με τίτλο «Το Δρακούκι» στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας Βεργίνας 220 Δράμα την Δευτέρα 9 Δεκέμβρη στις 18.30.
Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτρης Μανθόπουλος, η Δρ. Κατερίνα Σαραφίδου (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ.ΚΕ.Σ ΑΜΘ) και η Σαββατούλα Παπαδοπούλου (Προϊσταμένη του 4ου νηπιαγωγείου Δράμας).
Τις παιδικές χορωδίες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και του 3ου και 21ου Νηπιαγωγείου Δράμας θα διευθύνουν ο Στράτος Κυριαζίδης, (Εκπαιδευτικός - Συνθέτης) και η Αθηνά Παπαδοπούλου (Εκπαιδευτικός - Μουσικός).

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah