Σαν επισκέπτες περαστικοί

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019


Από το οπισθόφυλλο
Η Ξανθίππη, από μικρό παιδί έπλαθε παραμύθια για τη ζωή της.
Γεννημένη σε ένα μικρό χωριό, από φτωχούς γονείς, γνώρισε πρώτα τη σκληρή βιοπάλη παρά τις απλές χαρές της παιδικής ηλικίας. Πιστοί της σύντροφοι, οι ιστορίες που δημιουργούσε με το μυαλό της.
Μεγαλώνοντας, η ζωή όσα καλά της έδινε, τόσες πίκρες την κερνούσε. Ώσπου αποφάσισε να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της, και να ζήσει τα παραμύθια που ονειρευόταν μικρή, χωρίς δισταγμούς και φραγμούς, με οδηγό τη δίψα της για εμπειρίες και ευτυχισμένες στιγμές.
Η περιπετειώδης ιστορία μιας γυναίκας που πάλεψε να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο, ενδίδοντας στην πορεία στην αγάπη και το μίσος με το ίδιο πάθος, παραμένοντας πάντα πιστή στον εαυτό της, και ελεύθερη, ως το τέλος… και μετά από αυτό.

Η συγγραφέας
Η Έφη Συκιώτη γεννήθηκε στη Χαλκιδική, σε ένα κεφαλοχώρι, την Ορµύλια. Εκεί τελείωσε τη δευτεροβάθµια εκπαίδευση.
Υπήρξε για χρόνια επιχειρηµατίας σε έναν ανδροκρατούµενο κλάδο. Παράλληλα, εδώ και χρόνια ασχολείται µε τον εσωτερισµό, την αυτογνωσία και τις ενεργειακές και θεραπευτικές δυνάµεις. Είναι δασκάλα REIKI και πολλών άλλων εναλλακτικών θεραπειών, και µέλος του συλλόγου REIKI. Μετέδωσε τις γνώσεις όλων αυτών σε διάφορες σχολές.
Παράλληλα, η αυτογνωσία την ώθησε να πειραµατιστεί µε τη συγγραφή, εκπληρώνοντας το παιδικό της όνειρο. Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο «Ψηφιδωτό Αναµνήσεων», το 2016 «Η Σιδερένια Πύλη της Ευτυχίας» το τρίτο το 2018 «Ο χορός της Μοίρας». Έχει επίσης γράψει ένα θεατρικό.
Είναι µέλος της Ε.Λ.Β.Ε. και συµµετέχει στη θεατρική οµάδα OΣΟΝΟΥΠΩ.
Επί επτά χρόνια είναι Ενεργό Μέλος στους LIONS και δύο χρόνια πρόεδρος της Λέσχης Lions Αριστοτέλης.
Σήµερα ζει στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίαση του νέου της μυθιστορήματος, με τίτλο «Σαν Επισκέπτες Περαστικοί» θα πραγματοποιηθεί στο Cafe Θέα/tro πάνω από το Βασιλικό θέατρο την Δευτέρα 16 Δεκέμβρη στις 19.00. 
Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν η Γεωργία-Γοργώ Αλεξίου (Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος) και η Όλγα Λιάρατζη (Φιλόλογος και Συγγραφέας). Ανάγνωση αποσπασμάτων: Σοφία Χρήσταινα (Λογοτέχνης) και Θωμαή Γιαννακοπούλου (Ποιήτρια).

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah