Μακρύ ταξίδι μέσα στη νύχτα

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019


Από το οπισθόφυλλο
Ο Λευτέρης, ένας έφηβος στα δεκατρία, έρχεται αντιμέτωπος με την αλήθεια της ασθένειας του καρκίνου. Ξεκινάει έτσι για εκείνον και τους αγαπημένους του ένα βασανιστικό ταξίδι από τα σκοτάδια του Λαβύρινθου, στην αναζήτηση μιας αχτίδας φωτός.
Ο Λευτέρης είναι ανήσυχος και ορμητικός, και συνάμα τρυφερός κι ευαίσθητος, που όταν ανατρέπεται η καθημερινότητά του βλέπει τον κόσμο του όλο να γκρεμίζεται. Όταν θα έρθει αντιμέτωπος με τη δική του αλήθεια, θα τα καταφέρει να διαχειριστεί τον φόβο, και θ’ αγωνιστεί στις δικές του επάλξεις.
Η ανακάλυψη του εσωτερικού του εαυτού μέσα από τη συντροφικότητα, τη φιλία και την αγάπη τον οδηγεί στη γνώση πως οι αληθινές αξίες της ζωής δεν αγοράζονται. Όσο πιο μεγάλη και σκοτεινή είναι η νύχτα, τόσο λαμπρότερος θα είναι ο ήλιος της μέρας που ξημερώνει. Γιατί η Ζωή αξίζει κάθε προσπάθεια.

Η συγγραφέας
Η Dr. Βάσω Σίδη – Φραγκανδρέα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ του οποίου είναι διδάκτωρ. Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Αιματολογία – Ογκολογία. Συμμετείχε στη συγγραφή και συνέγραψε πολλές μελέτες δημοσιευμένες σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά καθώς και στη συγγραφή παιδιατρικών ογκολογικών συγγραμμάτων.
Έχει ολοκληρώσει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα (ΕΚΠΑ ) που αφορούν τη Συμβουλευτική Ψυχολογία στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία. Ασχολείται με τη συγγραφή, την εθελοντική προσφορά καθώς και την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν τα βιβλία της: «Αλήθειες και μύθοι για τον παιδικό καρκίνο» και « Σαρκώματα μαλακών μορίων σε παιδιά και εφήβους. Από τη διάγνωση στη θεραπεία». Eίναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών και  δημοσιεύει έργα της στο περιοδικό Κασταλία.

Το Βιβλιοπωλείο Ιανός, οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Dr. Βάσω Σίδη – Φραγκανδρέα σας προσκαλούν στο book signing event που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 12.30 στον Ιανό Μεταμορφώσεως 18 Καλαμαριά. Εκεί, η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της και θα συνομιλήσει με αναγνώστες.

 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah