Της Μηχανής το Φόρεμα

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019


Από το οπισθόφυλλο
«Τη φαντάστηκε να τον ντύνει κι αυτή με τη σειρά της. Να του περνά τη φαρδιά, αδιάβροχη ολόσωμη στολή του δύτη, στεγανή κι αεροστεγή, προσεκτικά μην τον γδάρει το σκάφανδρο. Να στερεώνει τον χάλκινο θώρακα ψηλαφώντας με τα χέρια της το στήθος του. Να του στεριώνει στους ώμους τη βαριά ατσαλένια περικεφαλαία και να την κλειδώνει στη μεταλλική πλάκα. Φηλί-κλειδί κι εκεί κι εγγύηση επιβίωσης. Να τον φιλάει από το γυάλινο παραθυράκι της περικεφαλαίας και να προσεύχεται στην Παναγιά να τον φυλάει».
Ο Λιθουανός ανθρωπιστής Κάρολος Φλέγελ, συγκλονισμένος από τους «χτυπημένους» σφουγγαράδες της Καλύμνου, οργανώνει διεθνή εκστρατεία ενάντια στο σκάφανδρο. Στο Τρίκερι, ο Βαγγέλης και ο Κωνσταντής ανταγωνίζονται για την καρδιά της Λεμονιάς αλλά και για την επικράτηση του σκαφάνδρου.
Από το Τρίκερι, την Κάλυμνο και τη Σύμη, μέχρι το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, ο Κάρολος Φλέγελ φαίνεται να κινεί τα νήματα πάντα στο πλευρό των αδικημένων. Όπλα του ο λόγος, η πένα, το πνεύμα. Είναι όμως ισχυρά, ώστε να νικήσουν τα τέρατα της πλεονεξίας;

Η συγγραφέας
Η Αντιγόνη Σδρόλια είναι εκπαιδευτικός. Ζει κι εργάζεται στον Βόλο. Σπούδασε ελληνική και ιταλική φιλολογία και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά.
Άλλα έργα της: Η συμμορία των πέντε (Εκδόσεις Μίνωας, 2016), Ο Φίλιπποςστη Βρετανία (e-book, Εκδόσεις Σαΐτα).
Επίσης συμμετείχε στα εξής συλλογικά έργα: Υπό το φως του Κ.Π.Κ, Hotel Καβάφης: Στίχοι delivery ( e-book, Εκδόσεις Πατάκη, 2016), Μεταβιομηχανικοί τόποι: Το πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα (Εκδόσεις Έναστρον, 2014), 11 λέξεις: Το γράμμα Ξ (Εκδόσεις Καλέντη, 2013), Ανθολογία διηγημάτων για τη μετανάστευση Γεια σου, φίλε!: Ο Φιστικιάν και η σημαία (Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, 2011), Ανθολογία διηγήματος, Β΄ Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης: Ανορθόγραφα συνθήματα στους τοίχους (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2003).

Η  παρουσίαση του νέου μυθιστορήματός της "Της Μηχανής το Φόρεμα" θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωργίου Καρτάλη 72 & Ροζού (Βόλος) την Κυριακή 1 Δεκέμβρη στις 18:00
Για το βιβλίο θα μιλήσει η πρόεδρος Συνδ. Φιλολόγων Βίκυ Μαντζώρου. Η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα και το κοινό. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Δημήτρης Κουτσοδημήτρης. Θα τραγουδήσει ο Κωνσταντίνος Ζεμπίλας.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ομάδα TALOS, Συνδ. Φιλολόγων Μαγνησίας, «Εν Τρικερίω», «Σύλλογος των εν Βόλω Καναλιωτών Καρδίτσης».

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah