ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία κάποιων αποφασισμένων Κωνσταντινουπολιτών, με προεξάρχοντα τον κ. Νίκο Μιχαηλίδη (Γκρούνμπεργκ), φτάνει σε αίσιο τέλος. Αναφερόμαστε στην ανέγερση «Μνημείου Πεσόντων Κωνσταντινουπολιτών Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» που θα εγκαινιαστεί στο Πάρκο Φλοίσβου Παλ. Φαλήρου, στις 3 Νοεμβρίου 2019, Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ.
 
Πάρκο Φλοίσβου

Με το μνημείο αυτό θα αποδοθεί αιώνια τιμή στους πολυάριθμους Κωνσταντινουπολίτες που πολέμησαν για την Ελλάδα ενάντια στον Ιταλικό φασισμό και Γερμανικό ναζισμό.

Πολλοί Κωνστσντινουπολίτες έφυγαν από την Πόλη, μόλις κηρύχτηκε ο ελληνο-ιταλικός πόλεμος, για να βρεθούν στο μέτωπο, αρκετοί δε εξ αυτών κατατάχθηκαν ως εθελοντές. Μετά την παράδοση της Ελλάδας οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στη Πόλη, με την τραγικότερη περίπτωση αυτών που θάφτηκαν στα νερά του Αιγαίου, όταν το πλοίο που τους μετέφερε βυθίστηκε από Γερμανικά πολεμικά.
Για όλους αυτούς τους επώνυμους ή ανώνυμους Κωνσταντινουπολίτες το Μνημείο θα είναι ένα σύμβολο μνήμης και απόδοσης αιώνιας τιμής. Βέβαια δεν πρέπει να μάς διαφύγει ότι το μνημείο ανεγέρθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνες Κωνσταντινουπολιτών, και όχι της πολιτείας όπως όφειλε.
Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah