Το Coaching στην Πράξη

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Από το οπισθόφυλλο
Συγχαρητήρια για την προαγωγή σου…
«Λάμπρο Αστέρη, τώρα θα φωτιστεί μια άλλη πτυχή του εαυτού σου, που κοιμόταν στο σκοτάδι. Οι προκλήσεις θα είναι πολλές. Θα έρθουν στιγμές, που θα αισθάνεσαι μόνος και αβοήθητος. Αυτά, όμως, θα τα ανακαλύψεις στην πορεία. Έλα, να κάνουμε τον τελευταίο γύρο για απόψε, και να πάμε για μια μπίρα, να γιορτάσουμε την επιτυχία σου».
Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος προετοιμάζει τον καλό του φίλο Λάμπρο, για όσα πρόκειται να συμβούν μετά την προαγωγή του στη θέση του προϊσταμένου στην εταιρεία υπηρεσιών τεχνολογίας GIS4U, όπου εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Στο πρόσωπο του Λάμπρου καθρεφτίζεται κάθε μέσος εργαζόμενος που αξιοποιεί τις γνώσεις και τις δεξιότητες, τις οποίες αποκτά κατά τη διάρκεια της ομαδικής εκπαίδευσης στην αίθουσα, σε συνδυασμό με την πρακτική εφαρμογή μετά από τις ατομικές συνεδρίες coaching, με σκοπό την επίτευξη των στόχων και τη βελτίωση της εργασιακής επίδοσης.
Πώς θα καταφέρει ο Λάμπρος να αντεπεξέλθει με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα;
Με ποιον τρόπο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει έναν νέο στη θέση προϊστάμενο, να πετύχει τους στόχους του;
Είναι το coaching αναγκαιότητα, μόδα ή πανάκεια;
Ποια είναι η κατάλληλη «Αγωγή» μετά από μια «Προαγωγή»;
Μια ιστορία coaching και καλλιέργειας δεξιοτήτων για νέους στη θέση προϊσταμένους, για νέους coaches και για κάθε εργαζόμενο που ενδιαφέρεται για την επαγγελματική του εξέλιξη.

Η συγγραφέας
Η Ζωή Α. Λιόλιου είναι πιστοποιημένη Coach, Mentor (EMCC – Ε.Ι.Α. Practitioner) Σύμβουλος ανάπτυξης δεξιοτήτων, Neuro Linguistic Programming (NLP) Practitioner, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ).
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καβάλα. Από το 2000 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος MBA από το University of Sheffield και MSc στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη Λογικοθυμική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία (RE&CBT) από το Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας.
Έχει εργαστεί στην εκπαίδευση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στη διαφήμιση, στον τραπεζικό κλάδο, σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες.
Ως coach, πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος είναι σε θέση να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει τους πόρους που χρειάζονται, για να κάνει τις αλλαγές που θέλει ώστε να πετύχει τους στόχους του. Στις συνεδρίες coaching επιλέγει τη μη-καθοδηγητική προσέγγιση, ώστε να διευκολύνει τον coachee να αναπτύξει την αυτοεπίγνωση και την υπευθυνότητά του.
Ως σύμβουλος ανάπτυξης δεξιοτήτων και εκπαιδεύτρια, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για επιχειρήσεις και ιδιώτες που επιθυμούν να βελτιώσουν: τις διοικητικές δεξιότητες, τις δεξιότητες πωλήσεων, τη διαχείριση του άγχους και του χρόνου, τη διαχείριση της αλλαγής, την επίγνωση των πεποιθήσεων, τη διαχείριση των συναισθημάτων, τη διαδικασία στοχοθέτησης, τη στάση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για την εύρεση εργασίας.
Στον ελεύθερο χρόνο της προσφέρει εθελοντικό έργο σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και κάνει γιόγκα.
Το Coaching στην πράξη είναι το πρώτο της βιβλίο.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: info@coachinginaction.gr
Facebook: coaching in action- coaching
στην πράξη
LinkedIn: Zoi Lioliou

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου coaching με τίτλο "Το Coaching στην Πράξη" θα πραγματοποιηθεί στο Art Cafe Πεσματζόγλου 5 την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 19.00.
Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν ο Gille Gambade (Business Mentor, Executive & Team Coach, Coach Supervisor, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Top Team World, Προέδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching (HCA/EMCC), ο Ισίδωρος Παπαμιχάλης (HR Director του Star Channel) και ο Χαράλαμπος Πετράς (Ψυχολόγος, Διευθυντής του Athens Coaching Institute).

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah