(Δια)τροφή για...Σκέψη

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019


Από το οπισθόφυλλο
Φήμες λένε πως, αν ένα τζίνι εμφανιστεί και θέσει το εξής δίλημμα στις γυναίκες, η απάντηση θα είναι κοινή:
«Προτιμάς να βρεις τον τέλειο άντρα ή να τρως ό,τι θέλεις και να μην παχαίνεις;»
«Φυσικά, να τρώω ό,τι θέλω και να μην παχαίνω!»
Παρόλο που το τζίνι μάλλον δεν θα εμφανιστεί ποτέ (γιατί και τα δύο ερωτήματα είναι ανέφικτα), η απάντηση φανερώνει πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη διατροφή μας και την αξία που δίνουμε σε αυτή.
Εφτά διατροφικές ιστορίες. Εφτά καθημερινές γυναίκες (που ίσως μας θυμίσουν τον εαυτό μας) προβληματίζονται γύρω από διαφορετικά διατροφικά θέματα, με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη, τα οποία επηρεάζουν τη ζωή τους. Γιατί η ζωή είναι συνυφασμένη με τη διατροφή.
Τελικά οι υδατάνθρακες παχαίνουν; Οι γρήγορες δίαιτες έχουν αποτέλεσμα; Πώς τα αντιμετωπίζουν τα ερωτήματα αυτά οι ηρωίδες και τι άποψη έχει η επιστήμη της διατροφής; Πώς η ψυχαγωγία μπορεί να συνυπάρξει με τη γνώση και την ενημέρωση; Είναι εφικτό, μέσω της ισορροπημένης διατροφής, να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε ή χρειάζονται μαγικά; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ…
Κι αν τελικά το τζίνι εμφανιστεί κάποια στιγμή μπροστά μας, μια ανάγνωση αυτού του βιβλίου αρκεί, ώστε να τροποποιήσουμε την απάντησή μας!

Οι συγγραφείς
Η Ραφαέλικα Γεωργαλλή γεννήθηκε στη Ρόδο πριν από 26 χρόνια. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παρακολούθησε σεμινάρια λογοτεχνικής γραφής, παραμυθιού, εφηβικής λογοτεχνίας, αστυνομικού μυθιστορήματος και σεναρίου ταινίας μικρού μήκους στη σχολή δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση Ιστορίες από τα Δωδεκάνησα 2016 με το διήγημα “Το χρώμα του έρωτα” και Ιστορίες από τα Δωδεκάνησα 2017 με το διήγημα “Θάλασσα, φόβος και έρωτας”, εκδόσεις Βερέττα. To 2017 πήρε μέρος στη συλλογική έκδοση παραμυθιών Μπου Ξελευθερία με θέμα το bullying, με το παραμύθι “Ο Φάνης ο αυτιάς”, εκδόσεις iWrite. Το 2018 το παραμύθι της “Η Ρέτα η καρέτα-καρέτα”, συμπεριλήφθηκε στη συλλογή παραμυθιών με τίτλο Τα ψαραμυθάκια, εκδόσεις iWrite. Το παραμύθι της «Οι νάνοι που δεν έκαναν νάνι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρινόη.

Η Χρύσα Καραγιάννη γεννήθηκε στη Ρόδο και μεγάλωσε σε ιατρικό περιβάλλον. Σπούδασε Βιολογικές Επιστήμες στην Αγγλία, αλλά ένιωσε ότι η Βιολογία δεν υπηρετούσε κλινικά και άμεσα τον άνθρωπο. Γι’ αυτό, με δύο μεταπτυχιακά -στη διατροφή και στην κλινική διαιτολογία στο Kings College London του University of London- έφτασε να δουλεύει ως κλινική διαιτολόγος σε νοσοκομεία του Λονδίνου, με σχετική εξειδίκευση στη διαβητολογική και παιδιατρική διαιτολογία.
Από το 1997 ζει στη Ρόδο και ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως Διατροφολόγος – Κλινική Διαιτολόγος. Πιστεύει στην αξία της Μεσογειακής Διατροφής, και για την προώθησή της δίνει ομιλίες στα σχολεία του νησιού, κυρίως στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας της Αντικαρκινικής Εταιρίας (παραρτήματος Ρόδου). Έχει διδάξει σε ΙΕΚ, έχει δώσει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Τουριστική Σχολή Ρόδου, και έχει συμμετάσχει σε ιατρικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές ημερίδες.
Έχει οργανώσει το διαιτολογικό τμήμα της Euromedica – Γενικής Κλινικής Δωδ/σου, όπου και προσφέρει τις διαιτολογικές υπηρεσίες της.
Διετέλεσε πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Πτυχιούχων Διαιτολόγων Διατροφολόγων Δωδεκανήσου μέχρι να ιδρυθεί η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, στης οποίας το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου είναι τώρα πρόεδρος.

Η παρουσίαση της συλλογής διατροφικών ιστοριών τους με τίτλο "(Δια)τροφή για σκέψη" θα γίνει στο βιβλιοπωλείο ¨Το Δέντρο", Θεμιστοκλή Σοφούλη 125, Ρόδος την Πέμπτη 18 Ιούλη στις 20:30.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
· Ο κύριος Σπύρος Συρόπουλος, καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας Πανπειστημίου Αιγαίου.
· Η κυρία Ματίνα Πουλή-Βυρίνη, βιοχημικός, διαιτολόγος - διατροφολόγος.
Συντονίζει η κυρία Πόλυ Χατζημάρκου, ιστορικός Τέχνη και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, συντονίστρια του ραδιοφωνικού σταθμού ¨Κόκκινο" Ρόδου.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah