Ένας
πρακτικός οδηγός για όλους όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της σωστής
κοστολόγησης στην εστίαση, είτε είναι σπουδαστές είτε επαγγελματίες του
κλάδου.
Από το οπισθόφυλλο
Tο παρόν
βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές των ΙΕΚ που ακολουθούν την ειδικότητα ΤΕΧΝΙΚΟΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF), σπουδαστές Τουριστικών Σχολών, αλλά και
επαγγελματίες. Έχει σαν στόχο να μάθει στον αναγνώστη τον τρόπο με τον οποίο θα
κοστολογεί και έπειτα θα τιμολογεί τις παρασκευές.
Επιπρόσθετα,
αποτελεί και μια εισαγωγή στο Food and Beverage Management, καθώς καταπιάνεται
με ζητήματα όπως η διαχείριση της αποθήκης, η κοστολόγηση στο bar, η διοίκηση
προσωπικού, αλλά και το πώς αυτή συμβάλλει στην μείωση του κόστους.
Ο
συγγραφέας
Ο
Κώστας Σκουνάκης γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Στην ίδια
πόλη ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Σπούδασε στο τμήμα Τουριστικών
Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Αθήνας, από το
οποίο και αποφοίτησε το 2000 με λίαν καλώς.
Μετά
την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε στο ξενοδοχείο
ΤΙΤΑΝΙΑ, στο τμήμα εκδηλώσεων (banquet ). Από το 2006 μέχρι και σήμερα,
συνεχίζει τη λειτουργία της οικογενειακής επιχείρησης- εστιατορίου του στον
Πειραιά, μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη, την οποία είχε ιδρύσει ο παππούς τους
Δημήτρης Σκουνάκης και κληρονόμησε ο πατέρας τους Σήφης.
Παράλληλα,
από το 2011, εργάζεται ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ Πειραιά, διδάσκοντας
στην ειδικότητα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ( chef ) Από τον
Μάρτιο του 2017 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Η
παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Κοστολόγηση Τιμολόγηση
Παρασκευάσματων»,θα γίνει στο Αίτιον (Πολυχώρος
Πολιτισμού, Τζιραίων 8, Αθήνα), τη Πέμπτη 18 Οκτώβρη στις 19:00.
Για
το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο Κώστας Σταμοκώστας (καθηγητής στατιστικής-Οικονομικών
Mcs Decision Scienses) και ο Mcs Κώστας
Μπουρλετίδης (Οικονομολόγος, Γραμματέας Μονάδας Διασφάλισης
Ποιότητας Εκπα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου