δεκαπενταΣΥΛΛΑΒΕΣ Αλήθειες

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Το έργο "δεκαπενταΣΥΛΛΑΒΕΣ Αλήθειες" είναι ένα καλλιτεχνικό εγχειρίδιο αυτοβοήθειας, μια κληρονομιά ενός πατέρα στο παιδί του, που γράφτηκε για να βρουν διέξοδο έκφρασης κραυγές εσωτερικών αναζητήσεων.
 Ένα βιβλίο που εμπεριέχει αλήθειες της ζωής και των ανθρωπίνων σχέσεων, διαχρονικές, διαπροσωπικές, γραμμένες με συνειρμικό τρόπο σε δίστιχο, με αλληγορίες και συμπυκνωμένες λέξεις με δυνατά υπονοούμενα, που απευθύνονται σε ανθρώπους δεκτικούς να τις λάβουν. Από το οπισθόφυλλο
Παιδί

Μ’ αγγέλους αν σε σύγκρινα πρώτη θα σ’ είχα βάλει, βασίλισσα μες στην καρδιά και δεν χωράει άλλη.
Αν ο παράδεισος γενεί άνθρωπος και μιλάει, θα ήταν κόρη που μπαμπάς στα μπράτσα του κρατάει!
Ρίζα και αίμα και ψυχή, σπλάχνο, ανάσα, φως μου, δεν έχει ομορφότερο πλάσμα βρεθεί εμπρός μου!
Ίαση μα και φάρμακο, παράδεισος, ψυχή μου, γαλήνη, αγαλλίαση, φως είσαι στη ζωή μου.
Ζω αφού ζεις εσύ, αναπνοή μου δίνει, ένα γλυκό χαμόγελο την κούραση μου σβήνει!
Αν ο Θεός του ουρανού κατέβαινε στη γη μας, παιδί θα ήταν, σίγουρα, το φως μες στη ζωή μας.


Ο συγγραφέας
Ο Μιχάλης Ι. Καλογιαννάκης γεννήθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης το 1978. Τελείωσε το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κρήτης στα Χανιά με βαθμό άριστα. 
Πήρε πτυχίο από το Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2012 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΕΚΠΑ, με ομόφωνη απόφαση της επταμελούς επιτροπής και βαθμό άριστα. 
Το θέμα της διατριβής του, αλλά και της ερευνητικής του δραστηριότητας, αφορά στους παράγοντες που επηρεάζουν τη στάση του κόσμου για τη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα, καθώς και ευρύτερα θέματα  βιοηθικής. 

Εργάζεται στο Υπουργείο Υγείας και είναι αποσπασμένος στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), ως διοικητικός υπάλληλος.
Είναι παντρεμένος με τη Ρένα Πετσαλάκη και έχει μία κόρη, τη Μαρίζα


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah