Τάνγκο Πολέμου

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018


Από το οπισθόφυλλο
Κάθε δευτερόλεπτο και χωρίς να το έχει ζητήσει, ένας άνθρωπος γεννιέται. Ξεκινά ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, άλλοτε μακρινό και άλλοτε σύντομο.
Η ζωή από μόνη της αποτελεί μια ατέλειωτη περιπλάνηση, με κύριους πρωταγωνιστές γεγονότα που ξαφνικά θα εμφανιστούν και θα ορίσουν τον χαρακτήρα μας. Κάθε φορά που φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας, συμπληρώνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.
Πολλά από τα γεγονότα αυτά μας καθιστούν σκληρούς, ενδεχομένως δύστροπους, αγενείς, μα και ολοένα και πιο δυνατούς. Δίχως εκείνη τη στιγμή να αντιλαμβανόμαστε αν έχουμε κερδίσει ή χάσει, εξακολουθούμε να προχωράμε προς το σημείο που μας έχουν υποδείξει με έναν και μοναδικό σκοπό. Να συνεχίσουμε να ζούμε, να αναπνέουμε σαν την πρώτη φορά που μας χαρίστηκε ο αέρας στα πνευμόνια μας.
Μέσα σε αυτό το ταξίδι θα μάθουμε για το τι είμαστε ικανοί να αντέξουμε. Να σηκωνόμαστε μετά από κάθε ήττα. Να κρατάμε την πίστη μας και το κεφάλι μας ψηλά.
Έτσι, χωρίς να τον ρωτήσει κανείς, ο Ουίλσον ξεκίνησε να ταξιδεύει…

Ο συγγραφέας
Ο Ανδρέας Νικάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου την  άνοιξη του 1978. Αποφοίτησε απο το Γυμνάσιο Νεοχωρίου και στην ηλικία των 14 ετών ξεκίνησε το ταξίδι του με πρώτο προορισμό την Αθήνα. Μεγαλώνοντας, ταξίδεψε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Πλέον ζει μόνιμα στην Αθήνα.
Γράφει διηγήματα απο μικρή ηλικία. Το Τάνγκο Πολέμου είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.
Η παρουσίαση του μυθιστορήματος δράσης με τίτλο "Τάνγκο Πολέμου",θα γίνει  στο Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη, στο Μεσολόγγι, την Κυριακή 5 Αυγούστου στις 20:30.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για τον ήρωά του, που για χάρη της περιπέτειας -κι όχι μόνο- θα γυρίσει σχεδόν όλον τον κόσμο. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, 
Νίκος Καραπάνος, ενώ η χορογράφος Νίκη Παξινού θα παρουσιάσει ένα μοναδικό... τάνγκο πολέμου!

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah