Ασκήσεις Αναπνοής από τους Σοφούς της Ανατολής

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018


Στο παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζονται με εύληπτο και πρακτικό τρόπο πανίσχυρες τεχνικές που αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία (Βουδισμός Ζεν και Σίντο), στο Βιετνάμ (Βουδισμός Ζεν), στη Βιρμανία (Βουδισμός Βιπάσανα), στην Ινδία (Γιόγκα), στην Κίνα (Ταοϊσμός), στο Θιβέτ (Βουδισμός Βατζραγιάνα) και στον Ορθόδοξο μοναχισμό (Ησυχασμός).

Από το οπισθόφυλλο
Tο απλό και όμορφο θαύμα της ανάσας χρησιμοποιήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων απ’ τους σοφούς της Ανατολής και αργότερα της Δύσης ως μέσο αυτεπίγνωσης, γαλήνης, επικοινωνίας με τον Θεό και βαθιάς θεραπείας σωματικών ή ψυχικών διαταραχών. Στο παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζονται με εύληπτο και πρακτικό τρόπο πανίσχυρες τεχνικές που αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία (Βουδισμός Ζεν και Σίντο), στο Βιετνάμ (Βουδισμός Ζεν), στη Βιρμανία (Βουδισμός Βιπάσανα), στην Ινδία (Γιόγκα), στην Κίνα (Ταοϊσμός), στο Θιβέτ (Βουδισμός Βατζραγιάνα) και στον Ορθόδοξο μοναχισμό (Ησυχασμός).
Αναλύονται εξειδικευμένες ασκήσεις θεραπείας συναισθημάτων (άγχος-στρες, θυμός, ζήλεια, ανασφάλεια, κατάθλιψη, συζυγικά προβλήματα κ.ά.) και σωματικών παθήσεων, τεχνικές της Γιόγκα (με συνοδεία φωτογραφικού υλικού), καθώς και μέθοδοι επικέντρωσης στο θαυμαστό παρόν της ζωής.

Ο συγγραφέας
Ο Παναγιώτης Ασημεόνογλου γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και έκτοτε εργάζεται ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.
Επί σειρά ετών εντρύφησε σε θέματα επιστήμης, φιλοσοφίας, θρησκειολογίας, ψυχολογίας,μυστικισμού, αποκρυφισμού, τέχνης κ.ά.
Τα τελευταία χρόνια ασκείται καθημερινά στο Ζεν.
Από τις εκδόσεις Δαιδάλεος κυκλοφορούν τα προσωπικά του βιβλία «Σαν άνθη κερασιάς, σπουδή στο σαμουράι Ζεν», 2017, και «Ασκήσεις Αναπνοής από τους Σοφούς της Ανατολής», 2018.


Η παρουσίαση του  βιβλίου με τίτλο "Ασκήσεις Αναπνοής από τους Σοφούς της Ανατολής" θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιούνη στις 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου Rose Garden (Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης).

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah