Σκιές της Αντίπερα Όχθης

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Αστικοί -κι όχι μόνο- θρύλοι, που έφτασαν στο σήμερα από στόμα στη στόμα, αποτελούν τη βάση των διηγημάτων του Κωνσταντίνου Ανυφαντή. Από το στοιχειωμένο σπίτι στα Λεχώνια του Βόλου, μέχρι το κοριτσάκι με τα γυάλινα μάτια στο νεκροταφείο του Αμαρουσίου, ο συγγραφέας πλάθει τις δικές του διηγήσεις, δίνοντας νέα πνοή σε ιστορίες που -ακόμη- μας ανατριχιάζουν.
Από το οπισθόφυλλο
Νεκροί που γνωρίζουν όλες τις απαντήσεις, σπίτια που αντί για χαρά δίνουν απλόχερα τον θάνατο, παράξενοι δρόμοι που φημίζονται για τις παραφυσικές ιδιαιτερότητές τους…
Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις μία συλλογή από 16 ανατριχιαστικές ιστορίες, εμπνευσμένες από κλασσικούς ή και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς αστικούς θρύλους.
Από το μακάβριο σανατόριο της Πάρνηθας και το νεκροταφείο του Αμαρουσίου, μέχρι τη μυστηριώδη λίμνη της Καστοριάς και τις άγνωστες παραδόσεις του ομιχλώδους Έβρου.
Τα μικρά παιδιά άκουγαν, κάποτε, τα παραμύθια της γιαγιάς τους. Έχοντας πλέον μεγαλώσει, εξακολουθούν να ανατριχιάζουν με τη σκοτεινή νεομυθολογία του τόπου μας.
«Ανατριχιαστικές ιστορίες που κινούνται στο όριο φαντασίας και πραγματικότητας, τις οποίες θα αγαπήσουν όσοι έχουν μείνει τουλάχιστον μια νύχτα ξάγρυ- πνοι, διαβάζοντας θρύλους βγαλμένους από την ελληνική λαογραφία και τη σύγχρονη μυθολογία» – PencilMag.gr
«Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δυνατή ανθολογία, προκαλεί τον αναγνώστη να γνωρίσει έναν κόσμο που ποτέ δεν φανταζόταν ότι υπάρχει, χωρίς να κάνει βήμα παραπέρα από τον δικό μας!» – Willowisps.gr

Ο συγγραφέας
Ο Κωνσταντίνος Ανυφαντής γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά από λίγες μέρες παραμονής του στην πρωτεύουσα μετακόμισε στην Άρτα. Εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια και στα 23 του επέστρεψε στην πρωτεύουσα. Σήμερα εργάζεται στο Δημόσιο.
Το παρόν του βιβλίο αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Αγαπάει τα ταξίδια και λατρεύει να εξερευνά την άγνωστη Ελλάδα, τους θρύλους και τις παραδόσεις της.

Η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων τρόμου με τίτλο "Σκιές της Αντίπερα Όχθης", θα γίνει στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Αίτιον, την Τετάρτη 16  Μάη στις 19:00.
Share
 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah