Οι χθεσινοί κοσμοπολίτες και οι τωρινοί πειναλέοι πολίτες

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Πριν από τέσσερα - πέντε χρόνια, πολλοί ήταν οι Έλληνες που θεωρούσαν τον εαυτό τους Ευρωπαίο πολίτη, ή και κοσμοπολίτη, και το διατυμπάνιζαν με πολύ ύφος - κυρίως κάποιοι καλλιτέχνες και μη, που έζησαν στα Παρίσια. Τώρα, αν πουν κάτι τέτοιο, θα τους κοιτάξουν οι άλλοι κάπως περίεργα και ίσως κουνήσουν και το κεφάλι τους, με τη σημασία: «Τι λέει αυτός! Δεν είναι καλά!».
Την απότομη αυτή αλλαγή δεν την έφεραν, βέβαια, οι Έλληνες, αλλά οι ... πραγματικοί Ευρωπαίοι, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι, που, δείχνοντας τον πολιτισμό τους, αιματοκύλισαν πολλές φορές μέχρι σήμερα τον κόσμο, για να προστατέψουν ή και να επιβάλλουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Πως, όμως, δικαιολογείται αυτή η αλλαγή; Πώς έγινε και από φωτοδότες του πολιτισμού της Ευρώπης, έγιναν οι Έλληνες τεμπέληδες, αφερέγγυοι, μπαταξήδες, κηφήνες που θέλουν να ζουν σε βάρος των Γερμανών και των Γάλλων πολιτών; Για το πράγμα αυτό οι απλοί Έλληνες λένε εκείνο το σοφό: «Δεν φτάνει που μας χρώσταγαν, θέλουν τώρα να μας φάνε και το βόδι!»

Δεν φτάνει ο ελληνικός αρχαιολογικός θησαυρός που έκλεψαν οι προκομμένοι της Ευρώπης και γέμισαν με αυτά τα μουσεία τους, που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες - και βέβαια και χρήμα. 
Δεν φτάνουν οι λεηλασίες του ελληνικού πλούτου από τις εταιρίες τους, την πώληση των πανάκριβων όπλων τους (με τις σχετικές μίζες όχι μόνον του Άκη), τον χρυσό που άρπαξε ο δικός τους Χίτλερ από την Ελλάδα — ο δάσκαλός τους στις σύγχρονες μεθόδους εξόντωσης των άλλων ανθρώπων — θέλουν τώρα να πάρουν και τη μπουκιά από το στόμα των Ελλήνων, γιατί δεν μπορούν να δανείζουν την Ελλάδα με όρους που ... δεν τους συμφέρουν!. Λένε ότι δεν οφείλουν τίποτε στην Ελλάδα, ενώ οι Έλληνες τους χρωστούν τους τόκους και τα επιτόκια των υποδουλωτικών δανείων τους.
Όταν κάποιος πραγματικός πατριώτης Έλληνας τα αναφέρει αυτά, βγαίνουν κάποιοι τσαλαπετεινοί πολιτικάντηδες και με ύφος πολύ σοβαρό χαρακτηρίζουν λαϊκισμό κάθε αντίθετη φωνή προς τη δουλοπρέπειά τους. Για να πείσουν οι πολιτικάντηδες αυτοί χρησιμοποιούν για τον εαυτό τους διάφορους βαρύγδουπους τίτλους, όπως «οικονομικός αναλυτής», «οικονομολόγος», «πολιτειολόγος» και άλλα τέτοια και τους βλέπουν και τους ακούν και τους θαυμάζουν εκείνοι που τη μια μέρα διαμαρτύρονται γιατί ... το χταπόδι ήταν ακριβό την Καθαρά Δευτέρα, το κατσικάκι δεν πλησιάζεται το Πάσχα και το χοιρινό πετάει ψηλά τα Χριστούγεννα ... και ύστερα πηγαίνουν και ψηφίζουν αυτούς που, κοντά στα άλλα, τους μείωσαν και τη σύνταξη ή τον μισθό!


Πάνος Καϊσίδης
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
c Ιουνης 2012
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah