Σε ποια εποχή ζούμε!

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων από τους Τούρκους είχε προηγηθεί στις αρχές του αιώνα χωρίς να λάβει τη δημοσιότητα που πήρε η εξόντωση των Εβραίων, ίσως γιατί ούτε οι Έλληνες ούτε οι Αρμένιοι διέθεταν τα ισχυρά ερείσματα που κατέχουν οι Σιωνιστές μέσα στον Δυτικό κόσμο, ίσως, όμως γιατί η εξόντωση των Ελλήνων και των Αρμενίων από τους Τούρκους πραγματοποιήθηκε με πρωτόγονα και βάρβαρα μέσα (σφαγές, βασανιστήρια, εκτοπίσεις, θηριώδης συμπε­ριφορά) ενώ οι Γερμανοί προσέδιδαν στο ομαδικό έγκλημά τους "επιστημονική" χροιά. 
Είναι πάντως   απορίας άξιο  ότι μεταξύ  1933 και 1939 όλες οι δυτικές κυβερνήσεις αρνούνται να δώσουν άσυλο στους Εβραίους, οι οποίοι ζητούν να διαφύγουν από τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη (βλ. Atlas Politique, σελ. 68. Seuil. Paris 1988). Τον Ιούλη του 1938 στο Εβιάν αποτυγχάνει η Διάσκεψη που συγκλήθηκε από 35 κυβερνήσεις για την περίθαλψη των Εβραίων προσφύγων. (Βλ. Le Monde 7.11.1988).
Ο διωγμός των Εβραίων είχε αρχίσει πολύ πριν από τον πόλεμο. Το πρώτο μεγάλο "πογκρόμ" εξαπολύεται σ’ όλη τη Γερμανία στις 10.11.1938 με πρόσχημα τη δολοφονία, την προηγούμενη ημέρα στο Παρίσι από νεαρό Εβραίο πατριώτη, του εκεί Γερμανού Χιτλερικού διπλωμάτη Ernst Eduard vom Rath (Πολύ ύποπτη και προβοκατόρικη πράξη αυτή η δολοφονία).
Οκτακόσιες χιλιάδες Εβραίοι στη Γερμανία και στην Αυστρία υφίστανται τις συνέπειες. Στην Πολωνία 3.500.000 Εβραίοι αγωνιούν αναμένοντας τα γεγονότα τον
1939.
Ernst Eduard vom Rath
Στο τέλος του πολέμου ελάχιστοι θα έχουν επιβιώσει.
Αυτό που λησμονεί ο πολύς κόσμος είναι ότι η Γαλλία υπήρξε η πρώτη χώρα του 19ου αιώνα με αντιεβραϊκή πολιτική, και ότι η Διεθνής του χρήματος χρησιμο­ποίησε το εβραϊκό ζήτημα για την καθυπόταξη των κυβερνήσεων στα κελεύσματά της. Στη Γαλλία, λόγω δημοκρατικού πολιτεύματος εύκολα το επέτυχε. Στην Τσαρική Ρωσία και στην αυτοκρατορική Γερμανία στάθηκε πολύ δύσκολο. Η Ρωσία, εξ άλλου, και μετά την Επανάσταση του 1917 παρέμεινε δύναμη αντισιωνιστική.
Ειδικότερα σε ότι αφορά το συλλογικό έγκλημα του Χιτλερισμού εναντίον των Εβραίων ο φάκελος είναι πλήρης. Τι έκαναν οι Χιτλερικοί το γνωρίζουμε όλοι και καταριόμαστε τον Χιτλερισμό. 
Πόσα εγκλήματα διέπραξαν οι Τούρκοι όχι μόνο στις αρχές του αιώνα, αλλά ακόμη και κατά τη χρονική περίοδο της ουδετερότητάς τους (1939-45) εναντίον των μειονοτήτων είναι σε πολλούς άγνωστα ακόμη και σήμερα. Τα γνωρίζουν οι Έλληνες, οι Ελληνοκύπριοι, οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι. 
Σε ποια εποχή ζούμε!


Από τη Βικιπαίδεια:
Ο Ερνστ φομ Ρατ (Ernst Eduard vom Rath, 3 Ιουνίου 1909 - 9 Νοεμβρίου 1938) ήταν κατώτερος Γερμανός διπλωμάτης. Έγινε γνωστός ύστερα από τη δολοφονία του, την οποία χρησιμοποίησαν οι Ναζί ως πρόσχημα για να πραγματοποιήσουν την τρομοκρατική Νύχτα των Κρυστάλλων.

Σπουδές και σταδιοδρομία
Ο φομ Ρατ γεννήθηκε στην Φρανκφούρτη επί του Μάιν (Frankfurt am Main) στις 3 Ιουνίου 1909. Ήταν γιος του Γκούσταβ Ρατ, ανώτατου κρατικού αξιωματούχου. Ακολούθησε εγκύκλιες σπουδές στο Μπρέσλαου και στη συνέχεια σπούδασε Νομικά στη Βόννη, το Μόναχο και την Καινιξβέργη. Το 1932 προσχώρησε στο Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Χίτλερ και έγινε διπλωμάτης καριέρας. Το 1934 εντάχθηκε στην παραστρατιωτική οργάνωση του Κόμματος SA και το 1935 στάλθηκε ως διπλωμάτης αρχικά στο Βουκουρέστι και στη συνέχεια στη Γερμανική Πρεσβεία στο Παρίσι.
Είναι γνωστό ότι το Ναζιστικό καθεστώς ήταν σφόδρα αντίθετο προς την ομοφυλοφιλία. Εν τούτοις, ο φομ Ρατ είχε ήδη γίνει αντικείμενο συζητήσεων σχετικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και πιστευόταν ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Κάποιοι σύγχρονοι ιστορικοί τον θεωρούν ομοφυλόφιλο, ωστόσο δεν υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες.

Δολοφονία και επακόλουθα
 
Herschel  Grynszpan
Ενώ ο φομ Ρατ υπηρετούσε στο Παρίσι, εφανίστηκε στην πρεσβεία ένας δεκαεπτάχρονος νεαρός, ονόματι Έρσελ Γκρίνσπαν (Herschel Grynszpan) και ζήτησε να δει κάποιον από το προσωπικό. Ο φομ Ρατ πήγε προς συνάντηση του νεαρού, ο οποίος, μόλις τον είδε, έβγαλε ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε τρεις φορές στην κοιλιακή χώρα. Ο φομ Ρατ μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, κατέληξε στις 9 Νοεμβρίου. Ο νεαρός συνελήφθη. Παρά το ότι τίποτε δεν είναι διαπιστωμένο με βεβαιότητα, η επικρατούσα εκδοχή είναι ότι ο νεαρός Έρσελ, καταγόμενος από οικογένεια Γερμανών Εβραίων, η οποία είχε διαταχθεί να "μετοικήσει" στην Πολωνία, έλαβε μια κάρτα από τη μητέρα του, η οποία εξηγώντας του την κατάσταση παραπονέθηκε ότι βρίσκονταν επί πολλές ημέρες σε άθλιες συνθήκες διαμονής και διατροφής (η Πολωνία αρνήθηκε να δεχθεί τους εκτοπιζόμενους με αποτέλεσμα να παραμένουν στα σύνορα υπό δριμύ ψύχος και υποσιτιζόμενοι). Ο Έρσελ, μη μπορώντας να αντιδράσει διαφορετικά, πήγε στην Πρεσβεία και δολοφόνησε τον φομ Ρατ.
Η δολοφονία του άσημου διπλωμάτη - μέλους του Κόμματος ήταν η αφορμή που περίμενε το καθεστώς του Χίτλερ: Ως επακόλουθο διατάχτηκε η καταδίωξη των Εβραίων σε όλη τη Γερμανία, η καταστροφή των καταστημάτων και των περιουσιών τους και η πυρπόληση των Εβραϊκών Συναγωγών. Το πογκρόμ αυτό, που έγινε στις 9 Νοεμβρίου 1938, επονομάστηκε Νύχτα των Κρυστάλλων (Kristallnacht) και σηματοδότησε την έναρξη του Ολοκαυτώματος
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah