Πόντος- Μικρά Ασία- Θράκη- Νταχάου- Κεμάλ -Χίτλερ.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Με το σύνθημα «Η μνήμη σας, ο ανθρωπισμός μας», οι ποντιακοί σύλλογοι της Βάδης Βυδεμβέργης της Γερμανίας, οργάνωσαν και πραγματοποιούν επίσκεψη στο κολαστήριο των Ναζί στο Νταχάου, προκειμένου να υπενθυμίζουν πως οι απόγονοι των γενοκτονημένων διασωθέντων προσφύγων Ελλήνων , δεν ξεχνούν και τιμούν τα θύματα του ολοκαυτώματος και των γενοκτονιών.
Η επίσκεψη των ποντιακών συλλόγων της Βάδης Βυδεμβέργης στο Νταχάου θα γίνει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι στο Στρατόπεδο συγκεντρώσεων KZ – (Gedenkstratte Dahcaou. Alter Romer str. 75, D-85 221).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:
Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η άφιξη στο Διεθνές Μνημείο στο KZ Dachau.
Στις 12.15 θα υπάρξει χαιρετισμός από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
Στις 12.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνου συλλογικής μνήμης:
«Η ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΜΑΣ».
Στις 13.00 θα αρχίσει η ξενάγηση στο χώρο του στρατοπέδου.
Στις 15.30 θα γίνει η προβολή του Ντοκιμαντέρ «Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Dochau», (διάρκειας περίπου 22 λεπτών).
Τηλέφωνα επικοινωνίας, V.i.S.d.P: Ioannis Moisidis 00491737175298 και Eleni Sidiropoulou 004915208658277.

Το νόημα της επίσκεψης
Η πραγματοποίηση της επίσκεψης των απογόνων των γενοκτονηθέντων προσφύγων των Ελλήνων, από τους Οθωμανούς, Νεότουρκους και Κεμαλικούς, έχει συμβολική σημασία, γιατί ο Αδόλφος Χίτλερ, εμπνεόμενος από αυτήν την θηριωδία, σε βάρος των Αρμενίων, Ελλήνων του Πόντου, Θράκης και της Μικράς Ασίας, των Ασσυρίων, Αραμαίων, είχε πει το περίφημο «Ποιος θυμάται τους Αρμενίους», τότε που οι φωτογραφίες των σφαγιασθέντων Αρμενίων ξεσήκωσαν τους ανθρωπιστές του πολιτισμένου κόσμου. Εάν τότε ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί, όταν οι Τούρκοι εθνικιστές με σχέδιο είχαν εξοντώσει τους υπηκόους τους που δεν ήταν μουσουλμάνοι, υλοποιώντας το σύνθημα «Η Τουρκία στους Τούρκους», δεν θα είχε επικρατήσει ο ναζισμός και δεν θα είχε αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα με εκατομμύρια θύματα. Γιατί ο Χίτλερ είχε ως παράδειγμά του τον Κεμάλ Πασά, και τις πολιτικές του υλοποίησε εξοντώνοντας εκατομμύρια Εβραίους, Τσιγγάνους και πολιτικούς του αντιπάλους.Οι απόγονοι των προσφύγων δηλώνουν με αυτήν την επίσκεψη – προσκύνημα στο κολαστήριο του Νταχάου, ότι προγονοί μας ήταν και αυτοί θύματα, στον Πόντο και τη Μικρασία, και ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας, όπως η Γερμανία αναγνώρισε το Ολοκαύτωμα που έκανε σε βάρος εκατομμυρίων θυμάτων, Εβραίων, Τσιγγάνων, κ.λπ., έτσι και εμείς ζητούμε από την διεθνή κοινότητα και την ίδια την Τουρκία να αναγνωρίσει το έγκλημα της Γενοκτονίας που διέπραξε σε βάρος των προγόνων μας.

Θεοφάνης  Μαλκίδης
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah